Tomket Eco 3: Rodinný přítel v novém

Tagy:  Tomket, Eco 3, nejlevnejsipneu.cz, české pneu, ekonomické, Eco

Sponzorované odkazy:

Tomket Eco 3: Rodinný přítel v novém

Novinková pneumatika výrobce s českými kořeny, Tomket Eco 3, doplňuje první řadu, která nesla přívlastek „Více než dobrý rodinný přítel“.

Pneumatika Tomket Eco 3 cílí na ekonomicky smýšlející řidiče, kteří nemají na pneumatiky ani na svá vozidla nijak vysoké nároky, potřebují se obvykle jen přemístit z bodu A do bodu B. Pneumatika je určena pro vozy nižší, střední a vyšší střední třídy. Vychází přitom z úspěšné pneumatiky Sport 3, uvádí web nejlevnejsipneu.cz, který za vznikem značky Tomket před pár lety stál. „Proti základní řadě pneumatik Tomket se nová Eco 3 vyznačuje lepším jízdním komfortem, vynikající přilnavostí na vodě a o zhruba 20 procent delší životností. Jedná se o vyšší třídu pneumatik, kde je kladen důraz na maximální přilnavost na vodě a prodloužený kilometrový výkon,“ uvádí se v představení modelu.

Zatímco bočnice se příliš nezměnily, dezén pneumatiky je podstatně elegantnější než u předchozího modelu. Patří mezi asymetrické vzorky, jinými slovy je tedy dána vnitřní a vnější strana pneumatiky, což je nutné při instalaci na vozidlo respektovat. Jeho unikátní konstrukce podle výrobce zaručuje vynikající přilnavost pneumatiky k vozovce a stabilitu automobilu. Dominujícími jsou čtyři podélné drážky (u předchozí verze byly jen tři), které spolu s hustou sítí drobných lamel odvádí vodu z kontaktní plochy a minimalizují tím riziko vzniku aquaplaningu.

Co zůstává stejné jako u modelu první řady jsou mohutné dezénové bloky, vysoká tuhost středového žebra, která zlepšuje trakci a jízdní stabilitu při vyšších rychlostech a to jak za sucha, tak na mokru. Naopak v zatáčkách a při náhlé změně směru jízdy pak pneumatiku podrží pevné dezénové bloky na rameni pneumatiky. Také už od modelu Eco 3D drážky optimalizují výkon, redukují hluk a pomáhají bezpečnosti.

Bez povšimnutí není ani směs použitá při vzniku této pneumatiky – Tomket jí označuje za revoluční a je obohacena silikou. „Výsledný kaučukový mix znatelně snižuje valivý odpor pneumatiky a společně s dalšími parametry výrazně prodlužuje kilometrový výkon pneumatiky,“ uvádí Tomket. Model zkrátka funguje za všech podmínek, které mohou v českých podmínkách od jara do podzimu nastat. Pneumatika Tomket Eco 3 je k dostání v rozměrech od třinácti do sedmnácti palců. I to je krok kupředu – model Eco je totiž k dostání pouze ve velikostech třináct, čtrnáct a patnáct palců.

Za pneumatikou Tomket Eco 3 stojí český web nejlevnejsipneu.cz. Foto: www.tomket.comZa pneumatikou Tomket Eco 3 stojí český web nejlevnejsipneu.cz. Foto: www.tomket.com

Je kuriózní že Tomket už na internetových stránkách u pneumatik Eco 3 (narozdíl od Eco) nedodává, že se pneumatika v mnoha jízdních vlastnostech vyrovná prémiovým typům pneumatik a nemá v dané cenové hladině konkurenci. Ta však zůstává velmi příznivá – šestnáctipalcové Eco 3 se dají koupit i pod tisícovku. Vzhledem k českým kořenům výrobce je pak přinejmenším zvláštní, že katalog pneumatik, na který je odkaz z českého webu, je v pěti světových jazycích (angličtina, němčina, francouzština, italština, španělština), a v českém nikoliv.

Pneumatiky Tomket Eco 3 se řadí do segmentu ekonomického obutí bok po boku se značkami jako Barum, Sava nebo Matador.

Článek Tomket Eco 3: Rodinný přítel v novém byl publikován 30. srpna 2019 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...