Dayton DW510 moc řidičů nezná. Je to škoda?

Tagy:  Dayton, DW510, zimní, cena, led

Sponzorované odkazy:

Dayton DW510 moc řidičů nezná. Je to škoda?

Zimní pneumatika Dayton DW510 není v českých motoristických kruzích příliš známá. Ač se jedná spíše o levnější pneumatiku, pochybnosti o kvalitě nejsou na místě, značka totiž patří pod Bridgestone, což je snad dostatečnou zárukou spokojenosti. I když: na ledu prý pneumatiky dost kloužou…

Sníh na silnicích je již málokde, přesto si ještě představíme zimní pneumatiku. Jedná se o trochu starší kousek, pneumatika totiž získala titul novinka roku 2007. Jedná se o pneumatiku pro osobní vozy a ačkoliv majitelé malých vozů jako Peugeot 206 nebo Daewoo Lanos nejsou vždy spokojeni, řidiči s vozy ze střední třídy je hodnotí o poznání pozitivněji…

Pneumatika útočí hlavně na řidiče, kteří hledají levné obutí, dá se sehnat i pod tisícikorunu (v obvyklém rozměru 175/65 R14 82T)

Web špatný, pneu dobrá

Dayton DW510 je zimní pneumatika se zesílenou konstrukcí a podle výrobce zajišťuje minimální brzdnou dráhu, dlouhou životnost a stálý výkon během doby, kdy bude sloužit svému majiteli. Směrový dezén ochrání posádku před vznikem aquaplaningu. Díky nové konstrukci prý cestující čeká klidná a pohodlná jízda.

Výrobce na svém webu, který působí dost uživatelsky nepřátelsky, nešetří slovy chvály. Píše o „excelentní trakci a brzdných vlastnostech na sněhu a ledu a výkonnosti ve velkém rozsahu teplot“ a zmiňuje také „o 15 – 20 % vyšší odolnosti oproti nejbližším konkurentům“. Je jen na motoristovi, jestli tomu bude věřit a rozhodne se pneumatiku obout na svůj vůz.

Vzorek pneumatiky je celkem členitý a podle řidičů je i o něco hlubší, což se projeví v delší životnosti pneumatik. Ti, kteří nejezdí denně, dokonce píší, že po roce používání nepozorují žádný úbytek dezénu.

Chvála i rozpaky

Řidiči si u pneumatiky Dayton DW510 chválí zejména pohodlí při jízdě, hlučnost a vzhled. Velmi kladně je hodnocen také chování na suchu. Naopak vesměs není úplně nejlépe hodnocena v kategoriích chování na mokru, na sněhu a na ledu ani v životnosti.

Je mnoho řidičů, kteří si pneumatiku chválí, případně uvádí, že vzhledem k příjemné ceně samozřejmě nečekají zázrak a při zohlednění ceny byl nákup pneumatik dobrou volbou. Pro cestování převážně po městě maximální rychlostí 100 km/h jsou prý jednoznačně skvělé. Jen je třeba dát pozor, když ve městě klesne teplota pod nulu – pneumatiky mají na ledě tendenci klouzat. To potvrdili i řidiči, kteří jsou s nimi jinak spokojení.

Pneumatiky jsou levné a kvalitní, problém je na ledě, kde dost kloužou. Foto: www.dayton.euPneumatiky jsou levné a kvalitní, problém je na ledě, kde dost kloužou. Foto: www.dayton.eu

Naopak nespokojení – zejména kvůli vlastnostem na sněhu a ledu – se také umí ozvat. Majitel Lanosu je v jedné polské diskuzní skupině doporučil pouze pro cestování s adrenalinem. Prý na sněhu dost kloužou… Jiný řidič si stěžuje, že potom, co mu pneumatiky uklouzly, v šedesátikilo­metrové rychlosti rozbil svůj vůz.

Kdo to je Dayton?

Dayton je značka spadající pod japonskou korporaci Bridgestone. Dayton totiž patřil již od roku 1961 pod Firestone a když se Firestone o osmnáct let později dostal pod Bridgestone, „přivedl“ si i tohoto výrobce.

Ačkoliv je Dayton původem americká značka a Bridgestone má své kořeny v Japonsku, pneumatiky Dayton DW510 se vyrábí v Evropě.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Dayton DW510 moc řidičů nezná. Je to škoda? byl publikován 3. března 2012 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...