Pneumatik Torque vznikají ročně miliony

Tagy:  Torque, zimní, Čína

Sponzorované odkazy:

Pneumatik Torque vznikají ročně miliony

Při hledání zimních pneumatik mohou motoristé narazit na značku Torque. Třebaže pneumatiky neobsazují ty nejpřednější místa v testech, Zkušenosti zahraničních motoristů se zimními pneumatikami této značky jsou veskrze dobré.

Značka má sídlo v Anglii, pneumatiky však vyrábí v Číně. Tamní továrna byla založená už v roce 1995 a podle vlastníka patří k lídrům pneumatikářského průmyslu v zemi. Řečí čísel se areál rozkládá na zhruba 1,6 čtverečních kilometrech, zaměstnává přes šest tisíc lidí a ročně vyrobí miliony pneumatik. Jen v obutí pro osobní auta je to dvanáct milionů rok co rok. „Značka Torque představuje kvalitu, spolehlivost a skutečnou hodnotu za peníze,“ píše výrobce na svém webu.

Výrobní závod je vybaven moderními technologiemi montáže pneumatik, design je inovativní a nechybí ani pravidelné testování. Výrobce ujišťuje, že pneumatiky vždy odpovídaly a odpovídají všem současných evropským předpisům.

Obchodní partnerství má značka ve více než sedmdesáti zemích světa, zákazníci mohou dostat technickou podporu a poradenství po celou dobu životnosti pneumatik. A sortiment je opravdu široký – vyrábí obutí pro osobní auta a to letní, zimní i celoroční, nechybí ani UHP (vysokovýkonné pneumatiky), pneumatiky pro vozy 4×4, pro dodávky, pro nákladní automobily a pneumatiky pro lehké nákladní automobily.

Pneumatiky Torque nejsou v Česku příliš známé. Foto: www.torquetyres.comPneumatiky Torque nejsou v Česku příliš známé. Foto: www.torquetyres.com

Torque TQ022 na sněhu obstál, horší to bylo na dálnici

Pneumatiky pro osobní automobily byly podle výrobce navrženy tak, aby překonávaly prémiové značky a současně poskytovaly cenu, která je pro moderní motoristy dostupná. Nejvhodnější jsou pro střední až delší cesty na regionálních a městských silnicích. To ostatně potvrzují zkušenosti motoristů – i když si chválí, jak model Torque TQ022 zvládá sníh a led, ve vysokých rychlostech nejsou příliš bezpečné. „Poradil jsem se s kamarádem, který je mechanik, a řekl, že pneumatiky jsou měkké a nejsou určeny pro vysoké rychlosti,“ vysvětluje v jedné z recenzí majitel, který pneumatiky vyzkoušel.

Pneumatiky TQ022 tedy nebudou pro supersporty ani pro sedany v rukou manažerů jezdících téměř výhradně po dálnici, ale rodinné vozy na nich mohou celkem bez problémů zvládnou nástrahy zimního cestování ve městě i mimo něj.

Dezénu dominují tři rovné obvodové drážky, dvě z nich jsou na vnějšku pneumatiky, třetí na vnitřku. Čtvrtá je klikatá blíže k vnitřní straně pneumatiky a přímo navazuje na široké zářezy, které zvládnou odvádět nejen vodu, ale i tající sníh. Mezi širokými drážkami se pak klikatí tenké blokové lamely, které rovněž odvádí svou práci. Běhoun přitom obsahuje křemík. Podle výrobce jsou silné stránky modelu Torque TQ022 brzdění, přilnavost v zatáčkách a odvod vody a rozbředlého sněhu. Navzdory velmi dobré trakci má relativně nízký valivý odpor a dobrou stabilitu.

Na první pohled agresivnější vzorek pak má model Torque TQ023, ten je podle výrobce pro nejtvrdší zimní podmínky. Směrový zimní dezén má pevné středové žebro a vylepšený kontakt se silnicí na sněhu a mokru, v zimních podmínkách tak osobní auto s tímto obutím lépe akceleruje, brzdí i ovládá se.

Konkurenty pro pneumatiky Torque jsou například značky jako Falken nebo Apollo.

Článek Pneumatik Torque vznikají ročně miliony byl publikován 30. října 2021 v 00.00 v rubrice Výrobci a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...