Goodride SW608 si řidiči chválí. Dá se jim věřit?

Tagy:  Goodride, SW608, zimní, Čína, pravidlo 4x4

Sponzorované odkazy:

Goodride SW608 si řidiči chválí. Dá se jim věřit?

Ačkoliv nemají čínské výrobky nejlepší pověst a pneumatiky nejsou výjimkou, pneumatiky Goodride SW608 SNOWMASTER pocházející z této asijské země nejsou řidiči hodnoceny vůbec špatně…

Čínské pneumatiky: špatné nebo dobré?

Je jasné, že po pneumatikách Goodride sáhnou řidiči, kteří v zimě jezdí vyložené málo. Jedná se o pneumatiky, které patří k nejlevnějším, často dokonce hrají v tomto hledisku prim. Výrobce uvádí, že pneumatika zajišťují „bezpečný a spolehlivý výkon pneumatiky na ledu a sněhu“, ale je zřejmé, že renomovaní výrobci poskytnou lepší pneu.

Přes tvrzení výrobce odborníci na bezpečnou jízdu před podobnými ultralevnými pneumatikami často varují. I tomu navzdory mají tyto gumy své příznivce. Ti na značku nedají dopustit a poté, co jedna sada doslouží, koupí s radostí další od stejného výrobce. Cena je hlavním kritériem pro výběr pneumatik a pro občasné jízdy v zimě nepotřebují ty nejdokonalejší výrobky.

Dobře utajená pneumatika

Pneumatika Goodride SW608 SNOWMASTER je trochu utajovaná pneumatika, která je určena pro vozy nižší a střední třídy. V základních rozměrech se vyrábí i pro lehké nákladní vozy a dodávky. Je kuriózní, že ačkoliv se pneumatiky již pár měsíců prodávají, zmínka o nich na oficiálním webu Goodride chybí.

Pneumatiky se vzhledově příliš neliší od zimních pneu konkurence. Dezén pneumatiky je symetrický s dominantní centrální drážkou. Podélných drážek je po obvodu pneumatiky celkem pět a slouží pro dobrý obvod vody a tedy i snížení rizika vzniku aquaplaningu. V zimních podmínkách odvádí dobře také častou sněhovou břečku.

Tvar a postavení dezénových bloků pomáhá stabilitě vozidla při vyšších rychlostech a také snižuje hluk. Právě nízký hluk je vlastnost, kterou majitelé této pneumatiky často zmiňují. Někteří byli prý až překvapeni tím, jak málo je pneumatika hlučná.

Hustě umístěné lamely pak předurčují pneumatiku pro sněhové podmínky, kde jí poskytnou lepší záběr na sněhu a dokonalejší brzdné vlastnosti v zimních podmínkách. Spolu se zmíněnou nízkou cenou si tak pneumatika určitě najde své zákazníky.

Motoristé, kteří pneumatiku Goodride SW608 SNOWMASTER zkusili, si v recenzích na internetu pochvalují vlastnosti na mokru, již zmiňovanou nízkou hlučnost a především velmi nízkou cenu. To je hlaví „zbraň“, se kterou výrobce útočí na zákazníky – majitelé těchto pneumatik často podotýkají, že v zimě moc nejezdí a to je důvod, proč nechtějí do zimních pneumatik příliš investovat.

S pneumatikami Goodride SW608 jsou řidiči spokojeni. Foto: www.goodridetire.comS pneumatikami Goodride SW608 jsou řidiči spokojeni. Foto: www.goodridetire.com

Životnost? Při dodržování pravidla 4×4 nebývá problém

Jestli je pneumatika v nějaké oblasti slabší, pak je to podle řidičů kratší životnost oproti konkurenci. Ale vzhledem k tomu, že motoristé kupující pneumatiky Goodride jezdí skutečně málo, jedná se o celkem nepodstatné kritérium. Řidiči by měly dobře znát pravidlo 4×4 – totiž že zimní pneumatiky by se měly používat maximálně čtyři zimy. Dalšími zásadami je, že musí být vždy na všech čtyřech kolech, je nutné je využívat minimálně čtyři měsíce v roce a hloubka dezénu musí být minimálně čtyři milimetry.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Goodride SW608 si řidiči chválí. Dá se jim věřit? byl publikován 21. února 2012 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...