Tigar: Srbská šelma v českých pneuservisech

Tagy:  Tigar, Srbsko, Tradice, Winter1, gumové výrobky, pryž

Sponzorované odkazy:

Tigar: Srbská šelma v českých pneuservisech

Na českém trhu je poměrně hodně „neznámých“ značek. Ačkoliv se neobjevují v testech renomovaných časopisů ani neplatí horentní sumy za reklamu, své příznivce i tak mají. Jedním z takových výrobců je srbský lídr Tigar, spadající pod Michelin. Zejména poměr cena/výkon je u těchto pneumatik skvělý. Historie firmy sahá až do roku 1935, kdy vznikla dílna na výrobu pryžových výrobků a pryžové obuvi. Výroba pneumatik pro automobily se zde rozeběhla až o téměř čtvrt století později, v roce 1959. Od sedmdesátých let pak probíhala jednání s BF Goodrich, jejímž výsledkem byla expanze na americký trh, nicméně v současnosti Tigar úzce spolupracuje s jiným gigantem, s Michelinem. Dle vlastních slov Tigar myslí i na kvalitu, ochranu životního prostředí během celého životního cyklu pneumatiky a na bezpečnost při práci na nových pneumatikách. Tigar vlastní certifikáty ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001. Za uplynulých více než padesát let se mnoho událo. Největší změnou asi byla rekonstrukce tovární haly, nákup a instalace nového moderního vybavení včetně výrobní linky. Rovněž byli přijímáni kvalifikovaní pracovníci pro logistickou podporu. Další změna přišla po dvaceti letech, kdy se výroba přemístila do nových prostor. V dnešní době Tigar zaměstnává více než dvě stovky lidí, asi desetina se zabývá vývojem a řízení jakosti. Díky tomu lze dosahovat vedoucí pozice v Srbsku a dále se rozvíjet. „Kombinace kvalifikovaných a motivovaných pracovníků, moderního vybavení, moderní technologie a bezkonkurenční kvality činí naší společnost velmi dynamickou a konkurenceschop­nou,“ uvádí Tigar. Výroba pneumatik se ani dnes neobejde bez poctivé ruční práce. Foto: www.tigar.comVýroba pneumatik se ani dnes neobejde bez poctivé ruční práce. Foto: www.tigar.com

Co se dá pořídit u nás?

V ČR není TIgar příliš známý, ale pneumatiky s tímto logem se objevují. Relativně dobře dostupný je model Winter1 pro zimní podmínky, jehož cena je pod tisíc korun. Před pomalu přicházející zimní sezónou se jedná o skvělou zprávu. Řidiči, kteří tuto pneumatiku zkusili, pak byli vesměs spokojeni. Ale dá se sehnat i letní pneumatika Tigar Sigura. Cena rozměru 195/65 R 15 91T ale nejde pod tisícovku. Pneumatika boduje přilnavostí a dobrým odvodem vody. Podobné cenou, vlastnostmi i dostupností v českých pneuservisech jsou modely Prima nebo Hitris. Majitelé SUV a 4×4, které by pneumatiky Tigar zajímali, by měli hledat modely TG725 nebo Syneris, které jsou rovněž za slušnou cenu. Pro větší auta je pak určena zimní pneu Cargo Speed Winter (cena v obvyklém rozměru 205/75 R16 110R se pohybuje od 3 200 do 5 700 Kč). I tato pneumatika disponuje skvělou přilnavostí, resp. přenosem tažné síly na sněhu i za mokra.

Nejen pneumatiky

Tigar však není jen výrobce pneumatik, sám uvádí, že je snahou diverzifikovat aktivity. Vyrábí toho mnohem více, různé výrobky z pryže od bot až po sportovní hřiště, míče a jiné sportovní potřeby, gumové hadice, ale i příčné pruhy, které se umísťují na silnici blízko škol či do obytných zón a donutí řidiče nejet rychleji než 40 km/h. Jednoduchá instalace i demontáž pro změnu umístění, takové jsou prý příčné prahy Tigar. Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Tigar: Srbská šelma v českých pneuservisech byl publikován 24. září 2012 v 15.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...