Michelin Primacy 3: Bezpečnost především

Tagy:  Michelin Primacy 3, bezpečnost, brzdná dráha, podhuštěné pneu, nehody

Sponzorované odkazy:

Michelin Primacy 3: Bezpečnost především

Francouzský Michelin nedávno představil novou letní pneumatiku Primacy 3, která postupně nahradí Michelin Primacy HP. Od února je k dostání i u českých prodejců a prý „otevírá zcela novou éru bezpečnosti silničního provozu“.

Tato pneumatika dosahuje skvělých výsledků co se týká přilnavosti k povrchu při brzdění nejen na suchu, ale zejména na mokru. Na mokré vozovce dosahuje skvělých parametrů i při zatáčení. To potvrdily i testy nezávislé organizace TÜV SÜD Automotive.

Pneumatika prý zlepšuje bezpečnost ve třech základních vlastnostech: Je třeba zlepšit pochopení příčin dopravních nehod a na to s v Michelinu zaměřili, úkol pro pneumatiky by měl být zajistit bezpečnost. Při krizových situací musí pneumatika fungovat perfektně. Firma se věnuje také osvětě, kterou chce šířit mezi motoristy, jedná se zejména o to, aby řidiči jezdili na správně nahuštěných pneumatikách a zejména mladí řidiči si uvědomovali nebezpečí spojené s řízením automobilu. K bezpečnosti napomáhají i pumpy Panáčka Michelina podél cest.

Řidiči chtějí bezpečné pneu

Podle průzkumu z roku 2010, který po celé Evropě provedla společnost GFK, je bezpečnost tím, co spotřebitelé od pneumatiky nejvíce očekávají. Michelin proto využil inovační vývojový proces, díky kterému analyzoval dopravní nehody a jejich příčiny. Získané znalosti pak začlenil do výroby nové pneumatiky. Michelin uvádí, že tým 60 výzkumníků strávil 3 roky vývojem těchto pneumatik. Při výzkumu bylo vyrobeno téměř 25 000 prototypů pneumatiky, které byly potřeba pro validaci technických vlastností a výrobního procesu. Testovací jezdci najeli přes 20 milionů kilometrů po celé Evropě od severu až po jih. Další testy provádí automobilky, které mají zájem dodávat některé své nové modely na těchto pneumatikách.

Podstatné znalosti a zkušenosti byly získané prostřednictvím Accidentology Chair, která vznikla na Univerzitě v Drážďanech. Po zmapování 20 000 dopravních nehod v průběhu 10 let se zjistilo, že 70 % dopravních nehod se stane na suché silnici a 75 % nehod se stane na rovných silnicích. Když už je vozovka mokrá, celkem 99 % nehod se stane při velmi malém množství vody na silnici.

Michelin Primacy 3 je prý extrémně bezpečná pneu. Foto: www.michelin.czMichelin Primacy 3 je prý extrémně bezpečná pneu. Foto: www.michelin.cz

V souvislosti s pneumatikou je třeba zmínit alespoň dvě technické inovace. Jedná se o gumovou směs s jedinečným složením, která optimalizuje přilnavost a neohrožuje jiné vlastnosti jako palivovou účinnost a dlouhou životnost. Nové složení obsahuje optimální obsah různých elastomerů, posilující lepidlo na bázi siliky a změkčovač na bázi pryskyřice. Patentovaný design dezénu s inovativními samoblokujícími lamelami maximalizují kontaktní plochu gumy s vozovkou.

Od svého uvedení na trh je pneumatika Michelin Primacy 3 k dostání ve 38 různých velikostech. Rychlostní index bude H (210 km/h) až Y (300 km/h), profilové číslo 65 až 40 a průměr ráfku 15 až 18 ".

Pneumatika cílí hlavně na řidiče, kterým jde o bezpečnost. Přesto je pneu také ekologická, má prý delší životnost a snižuje spotřebu paliva. Michelin uvádí, že se podařilo dosáhnout dlouhé životnosti a nižší spotřeby paliva – než se pneumatika sjede, ušetří prý řidiči celkem 70 litrů pohonných hmot.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Michelin Primacy 3: Bezpečnost především byl publikován 26. dubna 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...