Hankook Kinergy Eco K425: Na testy nedejte!

Tagy:  Hankook Kinergy Eco K428, ekologická, testy, hluk

Sponzorované odkazy:

Hankook Kinergy Eco K425: Na testy nedejte!

Jihokorejský výrobce pneumatik Hankook, který je rovněž s výrobou padesát milionů pneumatik za rok výrazným hráčem na světovém trhu, nestojí stranou ani v oblasti ekologických pneumatik a nabízí model Hankook Kinergy Eco K425. Zajímavé je, že v různých testech se pneumatika pohybuje na špici i na chvostu.

Hankook slibuje, že s pneumatikou Kinergy Eco K425 lze očekávat komfortní jízdu, dlouhou životnost, ekonomický provoz a pneu budou také šetrné k životnímu prostředí. Jedná se o pneumatiku pro osobní vozidla, která byla vyvinuta pomocí nejmodernějších technologií. „Díky konstrukci dezénu a nové generaci silikové směsi pneumatika kombinuje vynikající vlastnosti na vodě, vysoký jízdní komfort a nízký valivý odpor,“ píše Hankook na českém webu a dodává, že tyto atributy mají jasný výsledek a to je snížení spotřeby paliva.

Pneumatiku prý vývojáři navrhovali tak, aby sloužila pro spokojenost řidiče, maximalizovala jízdní komfort a uspořila pohonné hmoty. Kombinace vysoké úrovně pohodlí a úspory paliva bylo podle výrobce možné docílit díky technologii tlumení vibrací.

Skvělá na suchu i na mokru

Na co se tedy lze u pneumatiky Hankook Kinergy Eco K425 těšit? Zejména na optimalizované tvarování žeber. Optimalizovaná rozteč žebrování, což jsou nerovné příčné drážky v pneumatice, zajišťuje tichý provoz a lepší řiditelnost. Obvodové drážky, které jsou rovné a podél celého běhounu, jsou celkem tři a i na pohled se jedná o dominantní prvek vzorku pneumatik. Byly také rozšířené a spolu s rozmístěním v dezénu teď zajišťují zvýšenou přilnavost na mokré vozovce. Přilnavost na mokru a také výkon na suchu je lepší díky tvarování postranních ramenních kanálků. Pneumatika je na suchém povrchu účinnější také díky širším ramenním blokům a větší kontaktní ploše ve spojený s optimalizovanou tvrdostí běhounu. Technologie “pilových zubů“ pak zvyšuje ovladatelnost na suchu, ovšem bez poklesu výkonnosti na mokré vozovce.

Pneumatiky Hankook Kinergy Eco K428 se prezentují jako k přírodě šetrné. Foto: global.hankooktire.comPneumatiky Hankook Kinergy Eco K428 se prezentují jako k přírodě šetrné. Foto: global.hankooktire.com

Testy: Každý to vidí jinak

Motoristé kromě vysokého kilometrového výkonu, ekologické šetrnosti, snižování spotřeby paliva a výborných jízdních vlastností na suchu i na mokru jistě ocení i relativně nízkou cenu. Majitelé této pneumatiky se navíc shodují, že se jedná o mimořádně tichou pneumatiku, což dále přispívá ke komfortu během cestování. Tichá je i dle testů ACE Lenkrad.

Třeba dTest ale tuto poznámku nepotvrdil, pneumatiky jsou pohledem testovacích jezdců v ohledu hlučnosti prý jen průměrné. S hodnotou 70 dB však patří mezi nejlepší. Pneumatika skončila na šestém místě z 15 testovaných (rozměr 165/70 R14T), resp. na sedmém (rozměr 205/55 R16V). Výraznější vliv na spotřebu pohonných hmot oproti konkurenci byl pozorován spíše u většího rozměru, v opotřebení ale pneumatika nijak nevyniká (zde je naopak o něco lepší menší rozměr). Nutno dodat, že v žádném hodnocení pneumatika nedostala nepříjemné mínus, tedy kromě hodnocení vnějšího hluku u většího rozměru. To ale mírně kompenzuje plusko u vnitřního hluku tohoto rozměru.

Testy německého autoklubu ADAC pak pneumatiku zařadili spíše na chvost, slabší vlastnosti prý testovací jezdci pozorovali zejména na mokru. Naopak podle AutoBildu jsou pneumatiky hned třetí nejlepší, za Pirreli a Vredesetiny a zejména před Continentaly.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Hankook Kinergy Eco K425: Na testy nedejte! byl publikován 27. května 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...