Pneu Hankook a Seat Ateca = správná dvojka

Tagy:  Seat Ateca, Škoda Karoq, Hankook Ventus Prime 3, tovární pneu

Pneu Hankook a Seat Ateca = správná dvojka

Robustní Seat Ateca je coby dvojče škodováckého Karoqa tak trochu ve stínu domácího modelu. To však neznamená, že by neměl co nabídnout. Ba naopak – jedná se o zdařilý model, o kterém by měli zájemci o nové SUV rozhodně uvažovat. Co se týká pneumatik, Seat Ateca přijíždí standardně na Hankook Ventus Prime 3.

Dvojčata? Ne se vším všudy

Zatímco české SUV Škoda Karoq zná snad každý, jeho španělský sourozenec Seat Ateca až tak známý není. Přitom také pochází z Česka, vzniká v továrně Škody v Kvasinách a technický základ je tím pádem stejný. Kupodivu ale neexistuje žádný designově výrazný prvek, který by měly oba vozy stejný. Seat Ateca zkrátka nezapře značku Seat a to ani v exteriéru ani uvnitř. Vůz zvenčí a stejně tak i zpoza volantu působí dojmem „velkého“ auta.

Překvapí, že pod kapotou tohoto vozu může být „jen“ litrový tříválec. Do města bohatě stačí, navíc potěší nízkou spotřebou, ale na tahání přívěsů nebo cestování po dálnici to není. Příliš tomu nepomáhá ani převodovka s dlouhými převodovými stupni – na trojku se podle recenze na Autohled.cz dá překročit český dálniční limit a pořád má člověk tři rychlosti nevyužité. Naopak podvozek je vcelku komfortní a s kvalitními sedmnáctipalcovými pneumatikami a pohonem všech kol se člověk nemusí bát ani do terénu.

Hankook je správná volba

Jak již bylo uvedeno, Seat Alteca samozřejmě potřebuje kvalitní pneumatiky a tak není divu, že z továrny vyjíždí obutý na pneumatikách Hankook Ventus Prime 3. Jedná se o vlajkovou loď prémiové série letních pneumatik pro osobní vozy. Tento model v sobě snoubí bezpečnost, komfort a úspornost.

Pneu Hankook Ventus Prime 3 jsou pro Seat Ateca to pravé. Foto: media.autohled.czPneu Hankook Ventus Prime 3 jsou pro Seat Ateca to pravé. Foto: media.autohled.cz

Tento model dokázal díky masivním obvodovým drážkám a nové směsi s vysokým obsahem siliky a inovativními polymery oproti svému předchůdci výrazně zkrátit brzdnou dráhu na mokru. Díky tvrdší pryži je pneumatika stabilnější a má nižší valivý odpor, tedy příznivě ovlivňuje spotřebu paliva. Zároveň má ale nový asymetrický dezén o 10 % větší kontaktní plochu než předchůdce a to má pozitivní vliv na bezpečnost.

Článek Pneu Hankook a Seat Ateca = správná dvojka byl publikován 28. července 2017 v 12.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...