Pirelli Cinturato P6 jsou pneumatiky šetrné k životnímu prostředí

Tagy:  Pirelli, Cinturato, P6, ekologie, brzdný efekt

Sponzorované odkazy:

Pirelli Cinturato P6 jsou pneumatiky šetrné k životnímu prostředí

Pirelli Cinturato P6 se začaly vyrábět v roce 2008 jako nástupce pneumatik Pirelli P6. Jako nový model pneumatik byly vyvinuty především s důrazem na bezpečnost při jízdě a ohleduplnost k životnímu prostředí. Nabízí také příznivý poměr ceny a kvality.

Pneumatiky Pirelli používají nové vozy VW. Zdroj: wikimedia.orgPneumatiky Pirelli používají nové vozy VW. Zdroj: wikimedia.org

Nové technologie šetří kapsu řidiče

Kromě zmíněných předností zůstala zároveň zachována vysoká úroveň pohodlí, pro pneumatiky Pirelli charakteristická. Ohleduplnost k životnímu prostředí potvrzují tři ikony Ecoimpact na bočnici pneumatiky. Nové složky běhounu bez vysoce aromatických olejů totiž brání při opotřebování pneumatiky šíření látek, které jsou potenciálně nebezpečné pro životní prostředí. Inovační složka běhounu je opět ekologická a přináší nižší ztrátu energie. Energetické účinnosti je dosaženo nízkým valivým odporem pneumatik. Výsledkem je samozřejmě nižší spotřeba paliva s následnými úsporami pro spotřebitele a snížené emise CO2. Vysoký kilometrový výkon, neboli vyšší dosažitelná ujetá vzdálenost přináší spotřebiteli přímé úspory. Prodloužení životnosti pneumatiky má opět ekologický efekt – znamená výrobu méně pneumatik a úsporu surovin, vody a energie. Lepší je také vliv na životní prostředí při likvidaci pneumatiky, protože řidiči nemusí tak často kupovat nové pneumatiky.

Maximální trakce na suchu i na mokru

Vzorek běhounu je symetrický se souběžnými podélnými drážkami. Ty řidiči ocení při účinném odvádění vody z kontaktní plochy. Široké žebrové výztuhy se zakřivenými drážkami znamenají účinnější trakci a brzdění při dešti i na suchu. Trvalý kontakt se silnicí a optimální stabilitu i při vysokých rychlostech umožňuje pevná centrální žebrová výztuha.

Pirelli Cinturato P6 zvládají i rychlost 240 km/h

Pirelli Cinturato P6 se dodává v šířce od 145 do 205 mm s vnitřním průměrem 14"až 16". Rychlostní indexy jsou T, H a V. Rychlost nad 200 km/h tedy není žádný problém, rychlostní index V umožňuje jet i o 40 km/h více. Jako základní výbava jsou pneumatiky Pirelli Cinturato P6 dodávány pro vozy Seat a VW.

Článek Pirelli Cinturato P6 jsou pneumatiky šetrné k životnímu prostředí byl publikován 27. srpna 2010 v 05.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...