Pirelli Cinturato Winter: Novinka pro zimu

Tagy:  Pirelli, Cinturato, Winter, novinka, zimní, bezpečnost, dezén

Sponzorované odkazy:

Pirelli Cinturato Winter: Novinka pro zimu

Největší vedra jsou za námi a výrobci pneumatik pomalu přichází s novinkami na nadcházející zimu. Před pár dny byla představena prémiová pneumatika od italského giganta Pirelli. Nové zimní obutí nese název Pirelli Cinturato Winter.

Řada Cinturato je nyní kompletní. Po uvedení letního modelu Cinturato P7 a celoroční AllSeason se nyní, s končícím létem, představuje také Pirelli Cinturato Winter. Majitelé širokého spektra automobilů (od městských vozů až po kompaktní SUV) mohou nyní využívat benefit inovací a technologií vyvinutých pro nejvýkonnější vozidla, zejména ohledně bezpečnosti.

Elegantní dezén z Itálie

Dezén pneumatiky nezapře italskou eleganci, mezi dvěma širokými obvodovými drážkami se šikmé drážky sbíhají ke středu, kde tvoří tvar písmene V. Díky sofistikovanému vzorku dezénu probíhá rychlý transfer sněhu do středu dezénu, kde poté pomáhá k zajištění maximální stability a trakce během brzdění. Tím se dle výrobce citelně redukuje brzdná dráha. Rapidně se zvýšil odvod vody, je to o 76 %.

Podélné drážky jsou po obvodu rozsety ne zcela rovnoměrně, díky tomu je plocha dotyku s vozovkou v každé chvíli maximalizována a pneumatika se také může adaptovat na podmínky na vozovce – až už je to ledovka či zasněžený povrch. Lepší flexibilita zároveň znamená lepší distribuci síly a tlaku po celém kontaktu s povrchem, takže pneumatika vydrží déle. Podle statistik je životnost nyní vyšší o 10 %.

Bezpečná a tichá

Bezpečnost by měla být jedním z rysů pneumatiky, což je zřejmé již na pohled – v dezénu pneumatiky lze nalézt nápis „Now Snow“ – v tomto případě je vše v pořádku. Jakmile se ale pneumatiky opotřebují natolik, že hloubka dezénu bude méně než 4 milimetry, písmeno „W“ zmizí a objeví se nápis „No Snow“. V tuto chvíli by měl motorista vyměnit pneumatiky za nové, aby si zachoval vlastnosti zimního obutí. V Pirelli hovoří o „první zimní pneumatice, která „hovoří“ s řidiči, sama označuje stupeň opotřebení, při němž již není zaručen perfektní výkon na sněhu“, nicméně třeba pneumatiky Nokian i další výrobci podobný systém využívají již řadu let.

Jako správná cestovní pneumatika musí být jízda také komfortní – Pirelli Cinturato Winter díky svému vzorku významně redukuje hluk jak uvnitř i vně vozidla. Pneumatika se nabízí v poměrně pestrém spektru rozměrů – od 14 až po 17 palců.

Mezinárodní kořeny

Pirelli uvádí, že Cinturato Winter je určena především pro země, jejichž legislativa a klimatické podmínky vyžadují používání zimních pneumatik, vedle Česka a Slovenska je to také Německo, Rakousko, ale i Švýcrasko, Francie nebo Itálie. Vývoj pneumatiky byl mezinárodním projektem, kromě vývojářů Pirelli z několika zemí se zapojili také zástupci automobilových značek jako BMW, Mercedes-Benz nebo Porsche.

Konkurencí mohou být jiné zimní pneumatiky prémiového segmentu, například Continental ContiWinterContact TS 850, Dunlop Winter Sport 5 nebo NokianWR D4. Jedná se o opravdovou špičku, co se zimního obutí týká, nicméně kvalita zde jde ruku v ruce s cenou.Elegantní dezén Pirelli Cinturato Winter je zároveň bezpečný. Foto: www.pirelli.comElegantní dezén Pirelli Cinturato Winter je zároveň bezpečný. Foto: www.pirelli.com

Článek Pirelli Cinturato Winter: Novinka pro zimu byl publikován 19. srpna 2016 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...