Zelená a zimní? Taková je Pirelli Winter 190 SnowControl 3

Tagy:  Pirelli, SnowControl, ekologie, zimní, hluk

Sponzorované odkazy:

Zelená a zimní? Taková je Pirelli Winter 190 SnowControl 3

Pokud budete na webu Pirelli hledat pneumatiku Pirelli Winter 190 SnowControl 3, zřejmě nepochodíte. Ani na české mutaci stránek, ani na britské. Úspěšní budete, až když internetu nalžete, že bydlíte v Německu…

Je to bezpochyby zvláštní, protože prodejci pneumatik v ČR, ty online nevyjímaje, pneumatiky Pirelli SnowControl třetí generace nabízí. Pojďme se tedy podívat, jaké tyto pneumatiky určené pro zimní sezónu vlastně jsou…

Zelené pneumatiky mají zelenou

Jsou „zelené“, tede ohleduplné k životnímu prostředí a jsou primárně určeny pro městské a kompaktní vozy, kterým prý poslouží ve všech jízdních podmínkách. A snížený valivý odpor prý nebyl na úkor přilnavosti pneumatik, uvádí výrobce. Velikost, ve které jsou nabízeny, je 14“ až 16“, nejmenší pneumatika je v rozměrech 165/65R14 79T a na opačném konci stupnice je 205/55R16 94H.

Pneumatika Pirelli Winter 190 SnowControl 3 je prý hospodárná, neboť pomáhá snižovat spotřebu paliva a tím i emise skleníkových plynů. Díky skutečnosti, že byla vyrobena z ekologicky šetrných materiálů, byl minimalizován dopad na životní prostředí nejen při výrobě, ale i během celé životnosti pneumatiky.

Ohledně své environmentální ohleduplnost Pirelli proklamuje, že nejde o planá hesla, myslí to prý vážně. „Zelené“ pneumatiky Pirelli prý mají směs, která kombinuje požitek z jízdy, bezpečnost a šetrnost k životnímu prostředí. Díky nanotechnologiím mají směsi lepší tepelnou stabilitu a nižší odvod tepla při tření – tím se snižuje spotřeba paliva a také emise skleníkových plynů.

Bylo sníženo používání vysoce aromatických olejů, které potenciálně ohrožují životní prostředí člověka.

Nová pneumatika od Pirelli je vhodná zejména pro malé vozy do města. Zdroj: www.pirelli.comNová pneumatika od Pirelli je vhodná zejména pro malé vozy do města. Zdroj: www.pirelli.com

Při vzniku filozofie zeleného rozvoje byla brána v úvahu globální ekologická kritéria. Vývojáři se vzdali materiálů vznikajících z ropy, zaměřili se na integrovaná řešení pro automobilový průmysl a během výrobních procesů je trvale věnována pozornost konkrétním dopadům na životní prostředí. Šetrné pneumatiky si může obout kdokoliv – kromě SnowControl může řidič v létě zvolit Cinturato. Máte-li větší auto, oceníte Scorpion Verde pro vysoce výkonná SUV.

Méně hluku, více trakce

Tato „pirellka“ také splňuje směrnice EU o snižování hluku, které vejdou v platnost až v příštím roce. Tím se zvyšuje komfort posádky. Pneumatika v rozměru 195/55R16 87H také disponuje systémem Runflat, při defektu tedy můžete sníženou rychlostí dojet do nejbližšího pneuservisu, netroufnete-li si na výměnu pneumatiky sami.

Díky optimalizovanému dezénu a zaoblenému profilu zajišťují tyto pneumatiky lepší záběr jednotlivých bloků na zasněžených cestách. Vynikající výsledky na mokru a sněhu přisuzuje výrobce mimo jiné také nové generaci směsi, ze které byly tyto pneumatiky vyrobeny. Navíc se zlepšily základní komponenty a díky vypouklé geometrii pocítí řidiči s pneumatikami Snowcontrol třetí generace lepší stabilitu vozidla i na suché vozovce.

Pneumatiky Pirelli Winter 190 SnowControl 3 uspěly také v letošních testech, verdikt „velmi doporučené“ zazněl od Auto Zeitung a Ace testu, ADAC motorwelt označil pneumatiky jako „dobré“.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Zelená a zimní? Taková je Pirelli Winter 190 SnowControl 3 byl publikován 2. prosince 2011 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...