Pirelli Scorpion Verde: Vyvážené letní pneu

Tagy:  Pirelli Scorpion Verde, SUV, terénní, prémiové, bezpečné, Run Flat, PNCS

Sponzorované odkazy:

Pirelli Scorpion Verde: Vyvážené letní pneu

Prémiové letní obutí pro stále populárnější vozy kategorie SUV a crossover, to jsou prémiové Pirelli Scorpion Verde. Maximálně inovativní materiály, struktura a vzorek pomáhají nízkému valivému odporu, zároveň jsou ale komfortní a bezpečné na všech površích.

Pneumatiky Pirelli Scorpion Verde patří mezi to nejlepší, co vůbec můžete na svůj vůz obout, jsou skvělé za sucha, ještě o něco lepší na dešti díky inovativní směsi se speciálními polymery a přitom nabízí komfortní svezení s vysokou životností. Je to velmi dobře vyvážená letní pneumatika, která obstojí na asfaltu i mimo zpevněné cesty. Není divu, že jsou homologovány předními výrobci automobilů, mimo jiné značkami Audi, BMW, Porsche nebo Mercedes-Benz.

Elegán i do terénu

Vzorku pneumatiky dominují čtyři obvodové drážky, tři z nich jsou navzájem propojené tenkými lamelami ve tvaru vlnovky, ta čtvrtá – nejblíže vnitřnímu ramenu pneumatiky, je již oddělené nejen slabou lamelou, ale také trochu výraznější drážkou pro lepší odvod vody a záběr. Také díky tomuto detailu je pneumatika dobrá nejen na asfaltu, ale neztratí se ani na polní cestě potažmo šotolině.

Zatímco z vnitřní obvodové drážky pak vedou kolmé drážky až na bočnici, na vnější straně je dezén jiný a tato propojující drážka chybí. Stejné jsou však zářezy ve tvaru nože, pochopitelně na vnitřku v opačném směru než na vnějšku. Posloupnost a rozvržení bloků bylo optimalizováno pro co nejnižší hluk uvnitř kabiny vozu. To se údajně podařilo snížit o celých 30 %, tedy jeden decibel.

Pneumatika působí elegantním dojmem a nemá nijak přehnaný počet drážek – to pomáhá co nejlepší stabilitě relativně velký a těžkých vozů SUV. V případě potíží pak pomůže stará dobrá technologie Run Flat, díky které lze i po defektu dojet sníženou rychlostí domů nebo alespoň do nedalekého pneuservisu, kde se o pneumatiku již postarají odborníci.

Pravda, Run Flat technologii, ať už jí nazývají jakkoliv, nabízí i jiní výrobci. Ještě větším benefitem je ale speciální technologie Pirelli – Seal Inside. Jedná se v podstatě o dvojitý plášť pneumatiky, který je odolný vůči 85 % poškození vnějším předmětem. Hřebík nebo drát prostě neprojde pneumatikou takovým způsobem, aby způsobil ztrátu tlaku. Řidič si kolikrát ani nemusí všimnout, co se mu přihodilo.

Tajemná zkratka PNCS pak neznamená nic jiného než Pirelli Noise Cancelling System, neboli další patent značky. Díky této technologii je snížen hluk ve vozidle a toho je docíleno díky materiálu ve vnitřní obvodové straně pneumatiky. Jednoduché a velmi účinné.

Pirelli Scorpion Verde je jedna z nejlepších pneumatik pro SUV. Foto: www.pirelli.comPirelli Scorpion Verde je jedna z nejlepších pneumatik pro SUV. Foto: www.pirelli.com

V testech uspěla

Také Pirelli Scoripion Verde testovali přední motoristické časopisy a vesměs uspěla. Vyhrála například v testu časopisu Autoreview z dubna 2013, Auto Bild jí přesně o rok později označil za příkladnou a velmi doporučeníhodná je dle Auto motor sportu z loňského léta. Pneumatiky se nabízí v rozměrech od 16 do 22 palců a konkurencí jí budou jiné prémiové pneumatiky značek Michelin nebo Continental. Pravda, cena nebývá nejnižší, ale za ní dostane motorista opravdu prvotřídní kvalitu.

Článek Pirelli Scorpion Verde: Vyvážené letní pneu byl publikován 17. července 2017 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...