Tomket: Jaké jsou české pneumatiky?

Tagy:  Tomket, e-shop, české, Tomket Eco, Tomket Sport

Sponzorované odkazy:

Tomket: Jaké jsou české pneumatiky?

Nováček mezi značkami pneumatik, který má české kořeny, se již dostal do povědomí motoristické veřejnosti. Na léto nabídl dva dezény, nesázel přitom na složité nic neříkající pojmy ani číslovky. Nazval je jednoduše podle účelu – na trhu se objevily Tomket Eco a Tomket Sport.

Značka vsadila na netradiční reklamu. V rádiu vždy jeden z motoristů sděluje svoje zkušenosti z dovolené, kde používal pneumatiky této značky. Někdo nad reklamou jen zdvihne obočí, jiný se začne pídit po dalších informacích o těchto dezénech. Nebude jistě od věci se podívat podrobněji na tyto stále ještě novinky mladé, avšak ambiciózní značky. Co více, jelikož za značkou stojí největší český e-shop prodávající pneumatiky, můžeme Tomket považovat za domácí pneumatiky. Jaké tedy jsou?

Ekonomická i ekologická ECO

Model ECO míří pro běžné uživatele, kteří nepotřebují se svým vozem trhat rekordy. Konkrétně je určen pro vozy nižší střední třídy a cílí na ekonomicky založené řidiče, přesto se však podle zástupců značky v mnoha ohledech vyrovná prémiovým pneumatikám. „Přilnavost na vodě, vynikající odezva při řízení na suché i mokré vozovce nebo vysoký kilometrový výkon, to jsou jen některé z parametrů, v nichž nemá TOMKET ECO v dané cenové hladině konkurenci,“ uvádí Tomket.

V souladu se svým názvem nabízí Tomket ECO nízký valivý odpor, ale tomu moc neodpovídá hodnocení C na EU štítku, a vysokou výdrž. S trochu nadsázky lze říct, že má výrobce pro další generaci alespoň co vylepšovat.

Co se vzhledu týká, asymetrický dezén působí konvenčně, dominují mu tři obvodové drážky a díky nijak vysokému počtu příčných drážek je středové žebro tuhé, což zlepšuje trakci i stabilitu za jakéhokoliv počasí. Pevné dezénové bloky v ramenní oblasti nabízí stabilitu v zatáčkách i při náhlých úhybných manévrech. Logicky je dalším kladem také rovnoměrné opotřebení. Odolnost proti aquaplaningu zajišťují 3D drážky, které zároveň zajišťují vyšší výkon a výrazně redukují hluk. Unikátní směs běhounu využívající nejen siliku, ale také saze poskytuje pneumatice nejen odolnost, ale i elasticitu. Pneumatika tak funguje nejen dlouho, ale i spolehlivě při teplotních výkyvech.

Pneumatika Tomket ECO je ekonomická i ekologická. Foto: www.tomket.comPneumatika Tomket ECO je ekonomická i ekologická. Foto: www.tomket.com

SPORT má drive

Něco jiného pak je Tomket SPORT, která „má drive“ a nabízí precizní kontrolu nad vozem při vysoké manévrovatelnosti. Cílí na motoristy vyznávající svižnější jízdu a i tento model podle výrobce snese srovnání s prémiovými značkami. Brzdná dráha na mokru je dle EU štítku na hodnotě B, což je údajně to nejlepší, čeho lze dosáhnout při zohlednění perfektních vlastností na suchém povrchu. Bezpečnost je jednou z priorit a pneumatika tak nabízí krátkou brzdnou dráhu za horkých letních dní i během dešťů.

Dezén nabízí čtyři obvodové drážky, i zde je centrální žebro tuhé pro lepší zrychlení a jízdní stabilitu ve vysokých rychlostech. V ramenní oblasti jsou pak 3D drážky zajišťující přilnavost na suchu i na mokru a co nejlepší trakci. O stabilitu a rovnoměrné opotřebení se pak starají pevné dezénové bloky umístěné v ramenech pneumatiky.

Pneu Tomket SPORT „má drive“. Foto: www.tomket.comPneu Tomket SPORT „má drive“. Foto: www.tomket.com

Je otázkou, jak oblíbené tyto pneumatiky budou, ale podle majitele značky by měly bodovat nejen kvalitou, ale i cenou a a v nabídce už se objevují i zimní modely.

Článek Tomket: Jaké jsou české pneumatiky? byl publikován 25. srpna 2017 v 00.00 v rubrice Informace a Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...