Je lepší nosič kol nainstalovat na střechu, nebo na tažné zařízení?

Je lepší nosič kol nainstalovat na střechu, nebo na tažné zařízení?

Pokud patříte mezi milovníky cyklistiky, zřejmě se odhodláváte vyrazit na takzvanou cyklodovolenou. V takovém okamžiku však budete řešit, zda nainstalovat nosič kol na střechu, nebo raději na tažné zařízení. V následujících řádcích vám prozradíme přednosti a úskalí jednotlivých možností.

Jestliže jste se rozhodli poznávat krásy nejen českých končin, bez nosiče kol se jednoznačně neobejdete. Současný trh je naštěstí rozmanitý a nabízí hned několik možností.

Jak často plánujete cyklodovolené?

V první řadě byste si měli ujasnit, jak často vůbec budete jezdit na cyklistické dovolené, protože i od toho se výběr konkrétního řešení odvíjí. Jestliže má automobil tažné zařízení, je pro vás nejlepší variantou koupit nosič kol na tažné zařízení. Důležité však je, aby vozidlo disponovalo pevným tažným zařízením, neboť na odnímatelnou alternativu není možné nosič kol nainstalovat. Sehnat se ale dá i prvek, jenž je určen pouze na montáž nosič kol, a tak ho nevyužijete například na přívěsný vozík.

Samotný nosič na kola na tažné zařízení Seat Leon a na další vozidla vyjde na zhruba 13 až 15 tisíc korun. Záleží na konkrétním modelu. Jestliže však nemáte automobil vybaven tažným zařízením, počítejte s vyššími náklady, a to kolem 20 až 23 tisíc korun.

Jak je to s nosičem kol na střechu?

Pokud jde o nosič kol, jenž se montuje přímo na střechu vozidla, jeho pořizovací cena je podobná jako u předchozí verze. Samozřejmě je nezbytné myslet i na další náklady spojené s instalací, například potřebujete střešní podélníky, příčníky a podobně.

Cyklisté si nejvíce oblíbili první možnost, tedy nosič kol na tažné zařízení, případně na páté dveře. Sice částečně kola zamezují výhledu vzad a ztěžují přístup do zavazadlového prostoru, ale když plánujete vybalovat věci z kufru až na místě, tak to pro vás není žádný problém.

Více informací naleznete na stránkách tazne-remender.cz.

Článek Je lepší nosič kol nainstalovat na střechu, nebo na tažné zařízení? byl publikován 20. února 2019 v 23.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...