Máte už auto připravené na zimu? Nachystejte se na blížící se lyžovačku

Máte už auto připravené na zimu? Nachystejte se na blížící se lyžovačku

I když předpovědi meteorologů nepředpovídaly krutou zimu, matka příroda nás v posledních dnech opravdu překvapila. Udeřily tuhé mrazy – a my si konečně můžeme užívat sněhu a zimních radovánek. K nim se samozřejmě řadí i lyžování. Prakticky ve všech lyžařských střediscích hlásí plnou připravenost a také dostatek sněhu. Chcete se konečně ocitnout na svahu? Pak nezapomeňte své auto nachystat na přepravu lyží a dalšího vybavení.

Máte své auto připravené na zimu?Máte své auto připravené na zimu?

Do střešního boxu se vejde prakticky všechno

Zkušení lyžaři moc dobře vědí, že přeprava lyží v interiéru auta není zrovna pohodlná. Ani z hlediska bezpečnosti není tato varianta dobrá, protože v případě nehody vás mohou lyže ošklivě zranit. Pro přepravu lyží jsou daleko lepší střešní boxy.

K těm vůbec nejkvalitnějším patří boxy od společnosti Thule, které vynikají moderním designem a prvotřídní kvalitou. S objemem více než 400 litrů a nosností 50 kilogramů jsou tyto střešní boxy více než vhodné k přepravě lyží, snowboardů a také lyžařského oblečení.

Jak se střešní box uchytí na auto?

Jenomže střešní boxy mají jednu velkou nevýhodu. K jejich montáži jsou zapotřebí střešní nosiče, které se ovšem dají bez větších problémů namontovat na auta všech značek. Při koupi si dejte pozor, aby nosič přesně pasoval na konkrétní typ vozidla. V opačném případě byste střešní box ztratili už při odjezdu z garáže. Střešní nosiče se dají využít nejenom v zimě na uchycení boxu na lyže, ale také v létě na přepravu jízdních kol.

Lze lyže přepravovat i jinak?

Pokud nechcete investovat do velkého střešního boxu, a přesto nechcete lyže či snowboard vozit v interiéru vozidla, měli byste se poohlédnout po speciálním držáku. Držák na lyže lze upevnit buď na střešní nosič, nebo na tažné zařízení vozidla. Právě druhá varianta je skvělá v případě, nechcete-li auto opatřovat střešním nosičem. Nosič lyží a snowboardů na tažném zařízení pojme až 6 párů lyží a 4 snowboardy, takže je vhodný i pro početnější rodinu.

Ještě před odjezdem nezapomeňte své auto připravit na zimní lyžovačku. Do střešního boxu umístíte vše potřebné včetně lyžáků, takže si uvnitř vozu budete moci užívat prvotřídního pohodlí.

Zdroj obrázku: Galina_Lya / Shutterstock.com

Článek Máte už auto připravené na zimu? Nachystejte se na blížící se lyžovačku byl publikován 28. ledna 2021 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...