Připravte se na zimní dovolenou do hor. Pořiďte si střešní box

Připravte se na zimní dovolenou do hor. Pořiďte si střešní box

Pokud plánujete první dovolenou na horách, měli byste se na ni důkladně připravit. Zimní vybavení, jako jsou lyže a snowboardy, je poměrně náročné na uskladnění, a proto je nezbytné zavazadlové prostory automobilu rozšířit. Ideální volbou jsou tedy střešní nosiče a případně i střešní box. V následujícím řádku vám prozradíme, po jaké variantě sáhnout, aby naplnila vaše očekávání po všech stránkách.

Střešní nosiče využijete během celého rokuStřešní nosiče využijete během celého roku

Samozřejmě záleží na tom, jestli potřebujete uschovat lyže pro jednu osobu, nebo sháníte střešní box na několik lyží a snowboard zároveň. Současný trh je totiž rozmanitý a nabízí různé velikosti.

Co budete převážet?

Prvně si tedy ujasněte, co všechno chcete převáže v boxu. Pokud do něj chcete uschovat lyže, zaměřte se hlavně na jeho délku. Pro transport dětského kočárku je pro vás důležitějším parametrem zase šířka, která by měla být alespoň 70 centimetrů.

Střešní boxy se vyrábí v rozměrech o délce až 230 centimetrů, přičemž objem dosahuje i více než 630 litrů. Dávejte si pozor na nosnost. Zatímco některé modely mají nosnost pouze okolo 50 kilogramů, jiné snesou i klidně více než 80 kilogramů.

Jestliže plánujete využívat střešní box častěji, nepodceňujte jeho kvalitu.

Velice oblíbené jsou v tomto směru produkty od značky Thule. Vyznačují se totiž dlouhou životností, bytelností a vysokou odolností.

Pro střešní box potřebujete příčníky

Podívejte se, jestli se vůbec váš automobil vybaven příčníky. Jinak totiž autobox neupevníte. Pořídit se dají střešní nosiče, respektive příčníky, na které potom nainstalujete nejen rakev, jak se také boxům říká, ale i třeba nosič kol. Příčníky tedy využijete během celého roku, zejména pokud patříte mezi nadšené sportovce, kteří rádi cestují za dobrodružstvím se svým vybavením a sportovními pomůckami.

Článek Připravte se na zimní dovolenou do hor. Pořiďte si střešní box byl publikován 22. října 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...