Hankook - sedmý největší výrobce pneumatik

Tagy:  Hankook, jižní, korea, jihokorejský, výrobce, pneumatiky, gumárna

Sponzorované odkazy:

Hankook - sedmý největší výrobce pneumatik

Obecné informace o společnosti

Hankook je jihokorejským výrobcem pneumatik. Sídlem společnosti Soul, hlavní město Jihokorejské demokratické republiky. V čele společnosti stojí Seung Hwa Suh. Hankook je sedmým největším výrobcem pneumatik na světě, proto také nepřekvapí, že každý rok vyrobí okolo 50 milionů pneumatik. Jenom v Jižní Koreji Hankook zaměstnává více než 5500 pracujících, v rámci celosvětové sítě poboček a továren se jedná dokonce o 14 tisíc zaměstnanců. Výroba probíhá v pěti moderních provozech, a to v jihokorejských městech Geumsanu a Daejonu, v čínském Jiangju a Jianxingu, od roku 2007 pak také v maďarském Dunaujvarosu. Pneumatiky Hankook se prodávají ve více než 180 zemích světa, a to přes pět regionálních ústředí a více než 20 hlavních zámořských obchodních centrál. K vývoji potom napomáhá pět vývojových center po celém světě. Okolo 70 % příjmů Hankooku pochází právě ze zámořských trhů.

Portfolio Hankooku

V současné době se Hankook specializuje na výrobu radiálních pneumatik hlavně pro osobní automobily, ale také pro lehké i těžké nákladní vozy a pro autobusy. Kromě toho Hankook vyrábí baterie, kola z různých slitin a brzdové destičky. Nyní je také dvorním dodavatelem pneumatik pro automobilky Hyundai a Toyota, pro divize Fordu a koncernu General Motors vyrábějící nákladní tahače, pro International Truck and Engine Corporation a další.

Výsledky

V testech pneumatik se Hankook umisťuje poměrně dobře, většinou dosahuje nadprůměrného hodnocení, zejména letní pneumatika Hankook S1 evo. Ani zimní Icebear se ale v testech neztratí a vzhledem k nižší ceně se projevuje velice dobře. Hankook se výrazně projevuje aktivitami v oblasti sportu. Je sponzorem Melbournského fotbalového klubu, ale hlavně se angažuje ve vytrvalostních závodech na všech kontinentech a od roku 2011 bude dodavatelem pneumatik pro německé mistrovství cestovních vozů DTM.

Něco z historie

Historie Hankooku začíná rokem 1941, kdy byla v Soulu založena továrna na pneumatiky s názvem Chosun Tire Company. Ta byla roku 1968 přejmenována na Hankook Tire Manufacturing. V roce 1979 byla otevřena deajonská továrna, což byl svého času největší provoz na výrobu pneumatik na světě. Další roky byly ve znamení expanze na světové trhy, otevírání dalších poboček, dceřiných společností, dealerství a vývojových center, což vlastně trvá dodnes. Za zmínku ještě stojí rok 2003, kdy došlo uzavření strategické aliance se společností Michelin.

Kupte si pneumatiky Hankook na www.pneumatiky.cz!

Článek Hankook - sedmý největší výrobce pneumatik byl publikován 23. března 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...