Matador Sibir Snow jsou léty prověřené

Tagy:  Matador, zimní, klasika, Sibir Snow, záběr, slovenské

Sponzorované odkazy:

Matador Sibir Snow jsou léty prověřené

Kvalitní pneumatiky za dobrou cenu, to nabízí slovenská značka Matador. V případě zimních pneumatiky mohou řidiči vybírat mezi dvěma pneumatikami se známým přívlastkem Sibir Snow. Mají sice podobný název, ale liší se už na první pohled.

Matador MP 92 Sibir Snow nabízí dle výrobce vynikající výkon na sněhu a mokrých vozovkách. Kromě řidičů osobních vozů po ní mohou sáhnout i majitelé SUV. Pneumatika Matador MP 54 Sibir Snow pak nabízí excelentní záběr a bezpečnou jízdu v zimě, dlouhou životnost a tichou jízdu.

Vzorku pneumatiky MP 92 Sibir Snow dominuje klikatící se středová drážka, která je doplněna další širokou drážkou s rozdílnou šířkou ve vnitřní ramenní oblasti. Spolu s mnoha širokými lamelami to znamená lepší brzdné vlastnosti na mokré vozovce a vyšší odolnost proti vzniku aquaplaningu. Lepši ovladatelnost za deště a dobré vedení v zimních podmínkách pak zaručuje vyšší boční tuhost běhounu. O lepší záběr na sněhu se stará vysoký počet bočních drážek a záběrových hran v běhounu. Díky tomu pneumatika lépe zabírá i brzdí.

Matador boduje hlavně slušnou kvalitou za příznivou cenu a nejinak je tomu v případě modelu MP 92 Sibir Snow. Hodí se na široké spektrum vozů od střední třídy až po „velká“ auta, vyrábí se totiž v rozměrech od 15 (ty obouvají v Česku časté vozy Škoda Fabia i Škoda Octavia) do 20 palců (tento rozměr mimo jiné pasuje například na Volkswagen Touareg).

Matador MP 92 Sibir Snow jsou na první pohled zimní pneumatiky. Foto: www.matador.czMatador MP 92 Sibir Snow jsou na první pohled zimní pneumatiky. Foto: www.matador.cz

Pro menší vozy? MP 54 Sibir Snow

Podobný název, ale diametrálně odlišný vzorek nabízí pneumatiky Matador MP 54 Sibir Snow. Nenabízí se sice v rozměrech pro „velké“ vozy typu SUV, ale vhodně doplňují nabídku i pro menší vozy a navíc „excelentní záběr a bezpečná jízda v zimě“ je slogan, na který zodpovědní motoristé prostě slyší.

Vzorek je poměrně konzervativní, nabízí osvědčený V-design a jedná se tedy o směrový vzorek. Široké drážky mají vysokou kapacitu pohlcení sněhu a řidiči ocení lepší trakci. Drážky navíc pokračují v nijak tenčí podobě až k bočnici a nejen sníh, ale i všudypřítomnou břečku nebo vodu. Mezi jednotlivými obzvláště širokými drážkami se ještě klikatí tenké lamely, což je ale u pneumatik již běžný jev. Na bočnicích, které překvapí zajímavým designem, pak nechybí možnost vyznačit si pozici pneumatiky na vozidle.

Vývojáři se u modelu MP 54 Sibir Snow zaměřili nejen na bezpečnost v zimních podmínkách, které, pravda, v Česku poslední roky spíše nejsou než jsou, ale také na životnost pneumatiky. Podařilo se lépe rozložit tlak a tím minimalizovat opotřebování. Kromě delší životnosti pneumatiky je dalším benefitem kvalitnější jízda. O ještě vyšší komfort jízdy se pak stará nižší hlučnost, které bylo dosaženo díky optimalizované tuhosti dezénu pneumatiky. Tento model se nabízí v rozměrech od třinácti do patnácti palců, je tedy určen zejména pro vozy nižší a střední třídy. Své příznivce si ale i díky příslušnosti k ekonomickému segmentu obutí jistě najde.

Závěrem je třeba zdůraznit, že značka Matador nabízí slušnou kvalitu za příznivou cenu a podobně jako třeba Barum, Sava nebo Semperit se mohou opřít o dobré jméno dané letitým působením na českém trhu. Jsou sice pneumatiky, které nabídnou ještě lepší vlastnosti, ale za daleko vyšší cenu.

Článek Matador Sibir Snow jsou léty prověřené byl publikován 17. prosince 2018 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...