Matador MP 52 Nordicca Basic M+S: Slovenská klasika

Tagy:  Matador, zimní, klasika, Nordicca, bezpečnost, záběr, slovenské

Sponzorované odkazy:

Matador MP 52 Nordicca Basic M+S: Slovenská klasika

Řada Nordicca od slovenského výrobce pneumatik Matador je u nás poměrně oblíbená. Pro automobily střední a nižší třídy jsou určeny pneumatiky Matador MP 52 Basic M+S. Zdá se, že výrobce se nyní zaměřil na jediný benefit – skvělý záběr ve sněhu i na ledu.

Matador MP 52 Nordicca Basic M+S jsou určeny pro osobní vozidla nižší a střední třídy. V souladu s tradicemi přináší Matador další pneumatiku, která zabezpečí pohodlí a bezpečnost za jakéhokoliv zimního počasí, přičemž boduje i atraktivní cenou. Matador uvádí, že je tato pneumatika určená pro použití v tzv. středoevropských a alpských podmínkách zimy. Pneumatika je k dostání v rozměrech od třinácti do patnácti palců a v rychlostních kategoriích T (do 190 m/h) a H (do 210 km/h). V roce 2008, kdy byly tyto dnes již tradiční a motoristy v Česku a zejména na Slovenku oblíbené pneumatiky novinkou, otestoval Matador MP 52 Nordicca Basic M+S i německý autoklub ADAC. A byl spokojen.

Ještě více zimní

Směrový dezén spolu s nejnovějšími technologiemi zabezpečí pohodlí a bezpečnost. Vysoký důraz se při vývoji kladl na záběrové vlastnosti pneumatiky. Proti předchozím pneumatikám s označením MP 55 a MP 56 je dezén více přizpůsoben pro typické zimní podmínky – pro jízdu na mokré nebo sněhem pokryté a zledovatělé vozovce. Všechny elementy, které mohou příznivě ovlivnit záběr na sněhu, byly při vývoji pneu Matador MP 52 Nordicca Basic M+S aplikovány. Kromě symetrické konfigurace dezénu disponují pneumatiky také novou generací tvarovaných 3D lamel.

Pneumatika Matador MP 52 Nordicca Basic M+S je mezi českými řidiči oblíbená. Foto: www.matador.skPneumatika Matador MP 52 Nordicca Basic M+S je mezi českými řidiči oblíbená. Foto: www.matador.sk

Vzájemně propojené a tvarované V drážky ve výrazně příčném směru poskytují maximální záběrové vlastnosti v hlubokém sněhu. Záběrové vlastnosti na ledě a uježděném sněhu maximalizuje také vysoký počet lamel. Dokonalejší samozamykací lamelový systém má vyšší tuhost a to napomáhá rovněž stabilitě, řízení na mokru i suchu bude nyní přesnější. V místech největšího tlaku ve stopě disponují pneumatiky pilovými zářezy. Efekt je opět lepší záběr na uježděném sněhu a ledu. K dokonalejšímu rozložení tlaku ve stopě pomáhá i nepřerušený středový pás. Ten pomáhá i lepšímu valivému odporu a rovnoměrnějšímu opotřebení.

Bezpečnost na prvním místě

Také v Púchově sledují nejnovější trendy v oblasti zimních plášťů. A tak nechybí prvky, které mají za cíl pokusit se zvýšit bezpečnost cestujících jako například index TWI – bezpečnostní indikátor opotřebení dezénu, který informuje o aktuální hloubce dezénu. Tyto indikátory jsou umístěny celkem čtyřikrát po obvodu pneumatiky Matador MP 52 Nordicca Basic M+S. Řidič informovaný o stavu pneumatiky pak může, nebo spíše by měl, těmto skutečnostem přizpůsobit svůj jízdní styl. Na bočnici nechybí ani informace o průběhu životnosti a pozici pneumatiky na vozidle. Zde ale musí iniciativu projevit i majitel vozidla a zapisovat si údaje ručně – třeba permanentní fixou nebo obyčejnou tužkou. Před uskladněním funguje i křída, ale ta se pak během jízdy hned smyje.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Matador MP 52 Nordicca Basic M+S: Slovenská klasika byl publikován 21. listopadu 2012 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...