Matador MP 44 nabízí indikátory bezpečnosti

Tagy:  Matador, indikátor, MP 44, adheze

Sponzorované odkazy:

Matador MP 44 nabízí indikátory bezpečnosti

Loni novinkové letní pneumatiky Matador MP 44 nacházejí uplatnění v kategorii letních vysoko-výkonových pneumatik pro automobily střední a vyšší střední třídy.

Zlepšila se přilnavost k vozovce

Asymetrický dezén MP 44 Elite 3 má oproti předchůdcům (MP 42 Elite 2 a MP 43 Aquilla Evo) jako přednosti lepší přilnavost k vozovce, což se projevuje lepší ovladatelností, vysokou stabilitu a lepšími brzdnými vlastnostmi při jízdě na suchu i na mokru, řidiči ocení také komfort při jízdě a životnost pneumatiky.

Matador sleduje trendy ve vývoji

Společnost Matador sleduje nejnovější trendy ve vývoji letních pláštů a tyto poznatky použila při tvorbě dezénu pneumatik MP 44. Plášť je doplněný prvky pro zvýšení bezpečnosti, jmenují se indikátor hloubky drážky a indikátor blížící se končící životnosti. Pneumatiky MP 44 Elite 3 jsou dostupné v 34 rozměrech, nejvyšší rychlostní index pneumatik je „W“, tedy do 270 km/h, což v českých podmínkách ani není třeba.

Inovována byla vnější i vnitřní část pláště

Jasné znaky nového modelu se projevují na vnější části pláště. Kompaktní dezénové bloky s úzkými příčnými drážkami zvyšují bezpečnost při projíždění zatáček a náhlých změnách směru, pozitivně také ovlivňují brzdné schopnosti. Inovací se dočkala i vnitřní část pláště: dezénové bloky se širšími příčnými drážkami příznivě ovlivňují výkon a bezpečnost na vlhké vozovce.

Vlastnosti na mokru jsou lepší

Přímé obvodové drážky zabezpečují rychlý odvod vody ze stopy, vedení vozu a dobrou stabilitu pláště. Poloha tří přímých obvodových srážek je optimalizovaná pro nižší riziko aquaplaningu. Úhly stěn vnější drážky zvyšují přenos sil. Obvod vnější strany je dělený úzkými drážkami pro zabezpečení dobrého valivého odporu. Navíc zůstává zachována vysoká tuhost. Promyšlený lamelový systém narušuje vodní film mezi mokrou vozovkou a dezénem pneumatiky, čímž přispívá ke zvýšení bezpečnosti při krizových situacích během nepříznivých povětrnostních podmínek.

Řidiči mohou sledovat indikátory bezpečnosti

Řidiči jistě ocení bezpečnostní prvky pneumatiky, tzv. “Safety Info”. Indikátor informuje majitele o blížícím se konci životnosti pneumatiky. Bezpečnostní indikátor opotřebení má po obvodě pneumatiky tři drážky značící hloubku, řidič poté sleduje momentální kondici pneumatiky a měl by přizpůsobit jízdu stavu opotřebení.

Matador MP 44 nabízí řidiči novinku – indikátory bezpečnostiMatador MP 44 nabízí řidiči novinku – indikátory bezpečnosti

Článek Matador MP 44 nabízí indikátory bezpečnosti byl publikován 29. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...