Matador MP 47 Hectorra 3: Bezpečnost především

Tagy:  Matador MP 47 Hectorra 3, letní pneu, novinka, slovenská, bezpečnost, výkonné vozy

Sponzorované odkazy:

Matador MP 47 Hectorra 3: Bezpečnost především

Slovenský výrobce spadající do segmentu ekonomického obutí Matador připravil na letošní léto pro motoristy novinku. Tou je obutí Matador MP 47 Hectorra 3, které klade důraz zejména na vynikající bezpečnost.

Tato nová generace vysokorychlostních pneumatik pro osobní vozidla se nabízí v rozměrech od 14 do 20 palců. Ano, Matador MP 47 Hectorra 3 jsou trochu překvapivě vysokorychlostní pneumatiky a tak se hodí nejlépe pro vozy vyšší třídy a luxusní automobily. Nicméně skvěle poslouží i na jiných osobních vozech jakékoliv kategorie.

Nejnovější technologie a moderní dezén

Pneumatika spojuje nejnovější technologie a moderní asymetrický, tedy nesměrový, dezén. Tato kombinace podle výrobce zajišťuje vysokou úroveň ovladatelnosti a bezpečné brzdné vlastnosti na suchém i mokrém povrchu. Oproti předchůdci se zlepšili snad všechny parametry, za vyzdvihnutí však stojí vyšší kilometrový výkon a lepší komfort.

Obvodové drážky jsou celkem čtyři a jejich tvar i šířka prošli optimalizací. Nyní pojmou více vody a tím snižují riziko aquaplaningu. Na hlavní drážky pak navazují zkosené lamely odvádějící vodu pryč ze vzorku a poskytující lepší záběr na kluzkém podkladu jako je písek nebo štěrk.

Díky tuhým a pevným obvodovým pásům, žebrům a konečně i jednotlivým blokům se zlepšil přenos záběrových a brzdných sil na povrch vozovky a odezva na ovládání volantu je rychlejší. Chování v zatáčkách je nyní díky vyšší tuhosti jistější.

Tlak pneumatiky na vozovku je nyní rozložen rovnoměrněji než u předchozího modelu a tak vydrží pneumatika delší dobu. Zároveň se myslelo i na pohodlí při cestování a díky struktuře dezénu ve spolupráci s uzavřeným vnějším ramenem pláště je pneumatika méně hlučná a jízda pohodlnější.

Detaily pro bezpečnost i usnadnění práce

Nezapomnělo se ani na bezpečnost. Pneumatika má „letní TWI“, což je indikátor opotřebení dezénu. Na několika místech v obvodě (mezi obvodovými drážkami) se objeví ve chvíli, když zbývá jen hloubka vzorku 3 mm a je třeba pneumatiky vyměnit. Umístění motorista najde snadno, je označeno symbolem dešťových kapek v ramenní oblasti na vnější i vnitřní straně pneumatiky.

Pneumatika Matador MP 47 Hectorra 3 je bezpečné obutí pro výkonné vozy. Foto: www.matador.skPneumatika Matador MP 47 Hectorra 3 je bezpečné obutí pro výkonné vozy. Foto: www.matador.sk

Na bočnici pneumatiky je pak piktogram autíčka, na kterém lze vyznačit pozici pneumatik na vozidle. To usnadní rozhodování při výměně pneumatik. Pravda, zkušení motoristé si pozici pneumatik na autě zapisují na vnitřní stranu pneumatiky, nicméně toto je daleko elegantnější možnost.

Konkurence (nejen) z domácího pole

Pneumatika Matador MP 47 Hectorra 3 bude pro letošní léto dostupná v rovné padesátce rozměrů od 14 do 20“, rychlostní index bude až 300 km/h. Netřeba dodávat, že bude bodovat i příjemnou cenou. Konkurencí bude další pneumatika z ekonomického segmentu, tradiční česká značka Barum. Její novinka pro loňskou sezonu nese název Bravuris 3. V Česku oblíbené jsou také slovinská Sava nebo polská Debica, které lákají zejména velmi nízkou cenou a nejsou vyloženě nebezpečné. Coby obutí pro výkonné vozy se může tato „matadorka“ směle měřit se značkami jako Kumho, Bridgestone nebo GoodYear.

Článek Matador MP 47 Hectorra 3: Bezpečnost především byl publikován 20. června 2015 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...