Matador MP 16 Stella 2: Bezpečná pneu za výhodnou cenu

Tagy:  Matador MP 16 Stella 2, slovenský, Púchov, kvalita, cena, bezpečnost, indikátor, vnější a vnitřní část dezénu

Sponzorované odkazy:

Matador MP 16 Stella 2: Bezpečná pneu za výhodnou cenu

Možná, že při výměně pneumatik nejeden motorista zjistí, že staré letní pneumatiky už mají své nejlepší léta za sebou a popřemýšlí, co napřesrok obuje. Volbou pneumatik Matador MP 16 Stella 2, které nabízí slušnou kvalitu za výhodnou cenou, rozhodně neprohloupí.

Matador MP 16 Stella 2 jsou letní pneumatiky renomovaného slovenského výrobce pro automobily nižší a střední třídy s asymetrickým dezénem, který má podle výrobce nadčasový design. To se prý odráží na tom, že vzorek sleduje poslední trendy a poznatky ve vývoji pneumatik. Pokud budeme porovnávat pneumatiku s předchůdcem, MP 15, jsou výrazně posunuté vlastnosti ohledně bezpečnosti a komfortu. Snížila se hlučnost a díky tvaru, běhounové směsi a konfigurací je prodloužena životnost pneumatiky.

Vnější a vnitřní část dezénu

Z důvodů rozdílných vlastností je dezén rozdělený na vnější a vnitřní část. Zatímco vnější část má za úkol maximální přenos sil během akcelerace, brzdění či při změnách směru jízdy, vnitřní má odvádět vodu ze středové zóny. Z toho důvodu je vnější část sestavena z masivních dezénových bloků s větším podílem materiálu ve styčné ploše pláště. Obvodový pás na vnější straně je dělený úzkými, uzavřenými drážkami pro zabezpečení dobrého valivého odporu při zachování vysoké tuhosti. U vnější části pneumatiky je ještě jedna technologická perlička: Rameno zesílené plným pásem pak zvyšuje schopnost přenosu axiálních sil.

Aby vnitřní část plnila svůj účel, jsou zde bloky menší, užší a s většími drážkami. Vodní film, který by mohl být nebezpečný, pak spolehlivě naruší lamelový systém Díky tomu je lepší kontakt s vozovkou, i když je pokrytá vodou. Příznivě je tak ovlivněn výkon vozidla a bezpečnost cestujících v těchto podmínkách. Díky rozdílnému uložení dezénových vložek venkovní a vnitřní části a tvarem dezénových bloků, který respektuje komfort a tuhost pláště, jsou pneumatiky tišší.

Matador MP 16 Stella 2 boduje nejen dobrou cenou, ale zároveň sleduje poslední trendy. Foto: www.matador.skMatador MP 16 Stella 2 boduje nejen dobrou cenou, ale zároveň sleduje poslední trendy. Foto: www.matador.sk

Ekologická směs sleduje poslední trendy

Vývojáři v Púchově se opravdu činili a díky nim je v plášti použita nová technologie VOC FREE. Ekologická směs má nízký valivý odpor a zároveň vysokou přilnavost k suché i mokré vozovce. Emise VOC, tedy prchavých organických složek jsou nižší a vyhovují normám EU, plášť obsahuje také ekologické změkčovadlo typu RAE a mnoho dalších přísad.

Na bočnici pneumatiky Matador MP 16 Stella 2 lze najít plasticky zvýrazněné logo Matador, název pneumatiky a mnoho informací o průběhu životnosti a pozici pláště na automobilu. Indikátor umístěný třikrát po celém obvodu dezénu pak říká, jaká hloubka vzorku na pneumatice ještě zbývá. Indikátor STOP informuje o blížícím se konci životnosti pneumatiky. Řidič pak musí přizpůsobit styl jízdy těmto skutečnostem. A co nejdříve sehnat novou pneumatiku. A třeba klidně opět s logem prvního výrobce pneumatik v ČSR, Matadoru, na bočnici.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Matador MP 16 Stella 2: Bezpečná pneu za výhodnou cenu byl publikován 15. října 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...