Semperit Van Grip 2: Spořivá pneu se skvělou přilnavostí

Tagy:  Semperit, Van Grip 2, novinka, zimní, poměr cena/výkon, životnost, přilnavost

Sponzorované odkazy:

Semperit Van Grip 2: Spořivá pneu se skvělou přilnavostí

Před pár dny přestavil tradiční rakouský výrobce Semperit novinkovou pneumatiku pro letošní zimu. Jak už je tradicí, jedná se o pneumatiku za skvělou cenu, která obstojí i v nejnáročnějších podmínkách zimních Alp…

Úspěšná pneumatika pro dodávky má svého nástupce, zimní obutí pro užitkové vozy nese název Semperit Van Grip 2 a přináší nový směrový profil běhounu, lepší přilnavost na sněhu a také nižší valivý odpor. Jak vyplývá ze stručného popisu, tradiční rakouský výrobce se letos zaměřil na oblast zimního výkonu a ekonomiku. Pneumatika se hodí pro dodávková vozidla a transportéry, bude nabízena v rozměrech 14 až 16 palců.

Lepší na sněhu i na břečce

Modernizované pneumatiky Semperit Van Grip 2 mají směrový dezén a vzhledu dominují tři podélné drážky. Na první pohled zaujme mnoho lamel rozmístěných po celém obvodu. Jsou rozloženy mezi ramenní bloky a další přídavné lamely jsou mezi centrálními bloky. Pneumatika má díky tomu mnoho záběrových hran, které pomáhají při rozjezdu, zatáčení i brzdění v tradičních zimních podmínkách, zejména na sněhu. Pneumatika má skvělou přilnavost ve chvílích, na které jsou řidiči v Alpách nejvíce zvyklí. Řečí čísel je brzdná dráha na sněhu o celých pět procent kratší než u předchůdce, pneumatiky Van Grip.

Novinková Semperit Van Grip 2 však pochopitelně nepřináší zlepšení jen na sněhu, ale také na mokrém povrchu. V kolejích z rozbředlého sněhu, které jsou typické pro českou zimu, nabízí zlepšený výkon. Díky směrovému dezénu a dostatečně širokým obvodovým drážkám je břečka rychle odváděna z kontaktní plochy a snižuje se riziko, že řidič dostane aquaplaning. Podle propočtů vývojářů Semperitu je toto nebezpečí nyní o šest procent nižší.

Skutečně – lepší přilnavost a nižší valivý odpor?

Přilnavost zlepšuje nejen dezén pneumatiky, ale také vylepšená směs, ze které je nová semperitka vyrobená. Běhoun obsahuje sloučeninu siliky, která podle výrobce zároveň snižuje valivý odpor. Podařilo se tedy sloučit dva naprosto protichůdné požadavky.

Pneumatika jednoznačně potěší drobné živnostníky, kteří se snaží šetřit každou korunu, ale zimní obutí pro své vozy prostě koupit musí. V první řadě je v souladu s filozofií značky ekonomickým obutím, které za slušnou cenu nabízí dostatečnou kvalitu. Díky o deset procent nižšímu valivému odporu pak pomáhá Semperit Van Grip 2 majitelům vozů snižovat nejen pořizovací, ale i provozní náklady. Pneumatika tak vydrží více kilometrů, ale také o trochu sníží spotřebu dodávky, na které je obutá. U těchto vozů navíc hrozí o něco více poškození bočnice pneumatiky, a proto Semperit přichází se zesíleným pláštěm právě v této oblasti.

Semperit Van Grip 2 prý nabízí lepší přilnavost a zároveň nižší valivý odpor. Foto: www.semperit.comSemperit Van Grip 2 prý nabízí lepší přilnavost a zároveň nižší valivý odpor. Foto: www.semperit.com

Nová Semperit Van Grip 2 je již nyní k dostání v obchodech a to v rozměrech od 14 do 16 palců. Hodí se pro vozy kategorie van, transportéry i pro malé autobusy. Konkrétně je tedy lze obout na automobily od typu Fiat Doblo nebo Volkswagen T4 až po auta jako Fiat Ducato či Mercedes Sprinter. Alternativou mohou být pneumatiky Matador MPS 520 Nordicca Van M+S nebo domácí Barum SnoVanis.

Článek Semperit Van Grip 2: Spořivá pneu se skvělou přilnavostí byl publikován 12. prosince 2013 v 00.00 v rubrice Nákladní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...