Semperit - pneumatiky připravené na alpské podmínky

Tagy:  Semperit, Vídeň, Continental, pneumatiky, levné, pneu, zimní, letní

Sponzorované odkazy:

Semperit - pneumatiky připravené na alpské podmínky

Semper it – vždy běží

Semperit je rakouská společnost zabývající se výrobou gumových výrobků, především pneumatik. Celý název společnosti zní Semperit Holding AG a její sídlo je v hlavním městě Rakouska, ve Vídni. Název Semperit vznikl z latinského sousloví „Semper it,“ což znamená něco ve smyslu vždy funguje nebo vždy běží. Filozofie značky se zakládá na jejím alpském původu – její pneumatiky mají být spolehlivé a bezpečné za všech podmínek – i těch nejnáročnějších.

První gumárna na evropském kontinentu

Příběh Semperitu začíná rokem 1850. Právě v tomto roce byla v rakouském Wimpassingu založena první továrna na gumové výrobky v Evropě. Výroba pneumatik na automobily začala až o padesát let později, čili v roce 1900. Roku 1906 potom došlo k přejmenování na Semperit (jeho původ je zmíněn výše). Po třiceti letech, tzn. roku 1936 začal Semperit vyrábět také v alpských podmínkách velmi potřebné zimní pneumatiky nazývané Goliath. Roku 1956 byla výroba doplněna o tehdy velmi moderní bezdušové pneumatiky a také velmi ceněné elegantní pneumatiky s bílými bočnicemi. V roce 1967 byly potom ve výrobě nahrazeny diagonální pneumatiky modernějšími a bezpečnějšími radiálními. Osmdesátá léta byla ve znamení velkých organizačních změn. V rámci restrukturalizace společnosti se vyčlenila divize Semperit Reifen AG z celku Semperit AG. Roku 1985 pak došlo k dosud největší změně – změně vlastníka Semperitu. Společnost totiž přešla pod křídla hannoverského gigantu Continental AG, v jehož rámci vystupuje dodnes.

Sedm modelů pneumatik v nabídce

Semperit v současnosti samozřejmě nabízí letní i zimní pneumatiky. Semperit Comfort – Life, Comfort – Life 2, Speed – Life a Van – Life jsou letní pneumatiky, ty zimní jsou zastoupeny typy Master Grip, Speed Grip a Van Grip. Comfort – Life i jeho nástupce Comfort – Life 2 jsou určeny pro menší vozy a vyznačují se velmi zvláštními eliptickými drážkami dezénu. Jejich nejsilnějšími stránkami by měla být úspora paliva, a hlavně výborné výsledky na mokrém povrchu. Typ Speed – Life je naproti tomu určen pro větší a luxusní automobily. K vlastnostem předcházejícího modelu přidává výtečnou směrovou stabilitu, skvělé výsledky také na mokrém povrchu a atraktivní symetrický dynamicky vypadající tvar dezénu. Mezi zimními plášti je podobný vztah. Master Grip je pro menší vozy, Speed Grip potom pro větší a rychlejší vozy. Velmi dobrých výsledků v testech ovšem dosáhly oba.

Kupte si pneumatiky Semperit za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Semperit - pneumatiky připravené na alpské podmínky byl publikován 20. července 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...