Semperit Comfort-Life 2: Bezpečná a ekologická

Tagy:  Semperit, Comfort-Life 2, letní, Alpy, ekologie, hlučnost

Sponzorované odkazy:

Semperit Comfort-Life 2: Bezpečná a ekologická

Rakouský výrobce Semperit nabízí na léto bezpečnou pneumatiku Comfort-Life 2. Hovoří zejména o bezpečnosti, nezapomíná ale ani na péči o životní prostředí a tak o pár procent snížil valivý odpor.

Jedná se stále o relativní novinku, neboť tato pneu byla představena teprve před rokem. Určena je pro malé a kompaktní vozy, tedy převážně pro provoz po městě. Patří mezi levnější pneumatiky a tak po ní sáhnou i ekonomicky smýšlející motoristé, porovnávající cenu a kvalitu. Semperit se ale chlubí, že pneumatika obstojí i na horských cestách, do deště je prý jako dělaná.

Speciální dezén

Semperit říká, že v Comfort-Life 2 nabízí spolehlivou pneumatiku, která zajistí bezpečnost při aquaplaningu a krátkou brzdnou dráhu na suchu i na mokru. Řidiči prý ocení i větší komfort a nízký valivý odpor. Dezén speciálně vyvinutý pro tuto pneu je pochopitelně lepší než u předchozí generace, vývojáři pracovali na bezpečných jízdních vlastnostech a lepším komfortu při jízdě. Semperit v této souvislosti opět odkazuje na spojení s testy v drsných podmínkách Alp, v domovině značky.

Semperit potvrzuje, že se snažil vyvinout pneumatiku, která obstojí na horských silnicích při jakémkoliv počasí. Bude jistá v zatáčkách, ať je déšť nebo svítí slunce a k zastavení nebude potřebovat moc metrů. Došlo proto k nové konstrukci drážek dezénu. Voda se mezi výstupky rozptýlí a rychleji „zmizí“ z kontaktní plochy. Nejprve se totiž dostane přes tři hluboké drážky a poté směřuje ven zakřivenými kanály. Tím pneumatika nejen snižuje riziko aquaplaningu, ale i brzdnou dráhu na mokré vozovce.

Šikmé hrany dezénových bloků v centrální části pneumatiky se při zatáčení či brzdění deformují výrazně méně a tím poskytují lepší přilnavost. Semperit se snaží, aby pneumatika rychle reagovala na změnu v řízení a pomohla řidičům v krizových situacích.

Semperit Comfort-Life 2 prý obstojí při změnách počasí na horských cestách. Ve městě s ní tedy budete jako v bavlnce. Foto: www.semperit.comSemperit Comfort-Life 2 prý obstojí při změnách počasí na horských cestách. Ve městě s ní tedy budete jako v bavlnce. Foto: www.semperit.com

Nižší valivý odpor i hluk

Nízký valivý odpor je v současnosti „moderní“ téma. Jelikož je spotřeba auta asi z pětiny ovlivněna pneumatikami, nejedná se o malé částky. Technikům Semperitu se podařilo snížit valivý odpor asi o 6 %. Podařilo se to díky kombinovanému použití vyváženého, hladkého obrysu pneumatiky z materiálů s nízkým odporem, jako je silika.

Podařilo se také snížit hluk při odvalování pneumatik, podle Semperitu je nyní jízda s pneumatikami více harmonická než u symetrických dezénů. Konstrukce s výstupky ve středu pneumatiky a ramenech pomohla také snížit hluk při odvalování pneumatiky o 5 %. Cestování tak bude více komfortní pro posádku i okolí.

Skutečně je bezchybná?

Že je pneumatika skvělá na mokré vozovce potvrzuje i dTest. Spotřeba paliva auta s těmito pneumatikami také není nijak hrozná, i když špičkové pneu jsou na tom lépe. Rezervy však má Semperit Comfort-Life 2 v opotřebení a pořád ještě je co zlepšovat v oblasti hluku, zejména toho vnějšího. Třeba další generace zlepší i tyto dvě oblasti a bude se jednat o vážného konkurenta těm nejlepším pneumatikám.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Semperit Comfort-Life 2: Bezpečná a ekologická byl publikován 27. března 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...