Semperit Van-Grip: Levné obutí pro dodávky

Tagy:  Semperit, Van-Grip, zimní, poměr cena/výkon, životnost, přilnavost

Sponzorované odkazy:

Semperit Van-Grip: Levné obutí pro dodávky

Pneumatiky Semperit jsou známé solidní kvalitou za skvělou cenu. Vzhledem ke svému rakouskému domovu si umí poradit i s podmínkách v Alpách a tak se nedá čekat, že by jim zimní podmínky v Čechách měly dělat potíže…

Zimní pneumatiky z Rakouska s názvem Semperit Van-Grip, jsou, jak již název napovídá, určeny pro větší vozy jako jsou dodávky. Tyto pneumatiky poskytují motoristům přesvědčivý výkon nejen na sněhu a ledu, ale i na mokrých a suchých vozovkách. Tedy za všech podmínek, jaké mohou v našich zeměpisných šířkách v zimě na silnici nastat. Samozřejmostí je, že jsou konstruovány na větší zatížení a drsnější zacházení, než kdyby se jednalo o obutí pro osobní auta.

Skvělá trakce a dlouhá životnost

Kromě vynikající trakce na sněhu a ledu a skvělé ochrany proti aquaplaningu zvládnou tyto semperitky i hodně kilometrů, říká výrobce. Díky třem širokým obvodovým drážkám a příčným drážkám napříč, které představují propracovaný systém dezénových drážek je odvod vody a rozbředlého sněhu z kontaktní plochy rychlejší. Příčné drážky jsou pak uspořádány pod nejlepším možným úhlem a profilové bloky jsou opatřeny vysokým počtem lamel.

Vysoce lamelované dezénové bloky a zakřivené hrany dezénových bloků, jinými slovy mnoho záběrových hran v podélném příčném směru si poradí nejen se sněhem, ale i s ledem na vozovce. Díky koncepci plochého nárazníku je opotřebení velmi rovnoměrné – ve výsledku tak není pneumatika jen velmi vytrvalá, ale poskytuje i komfortní jízdu. Jen hlučnost je mírně vyšší, zejména na suchém asfaltu, ale to se vzhledem k nastartovanému motoru a často i zapnutému motoru hravě ztrácí a řidič ani spolucestující ji ani nevnímají.

Semperit Van-Grip prošly samozřejmě srovnáním se svým předchůdcem Top-Grip SLG M729 a výsledky jsou povzbudivé – při aquaplaningu a zatáčení se zlepšily výsledky o více než deset procent. Testy nezávislých organizací či motoristických časopisů k této pneumatice však chybí – segment pneu pro dodávky není příliš sledovaným a řidiči se tak musí spoléhat spíše na renomé značky a zkušenosti známých, případně doporučení zaměstnance pneuservisu.

Semperit Van-Grip jsou pneumatiky se skvělým poměrem cena/výkon. Foto: www.semperit.comSemperit Van-Grip jsou pneumatiky se skvělým poměrem cena/výkon. Foto: www.semperit.com

Řidiči, kteří pneumatiku sami vyzkoušeli, jsou velmi spokojení. Za slušnou cenu dostali obutí pro dodávky, které si skvěle poradí s jakýmikoliv podmínkami, zejména přilnavost na sněhu je prý silnou stránkou těchto pneumatik. Díky svým vlasnostem se prý pneumatika hodí i pro karavany, ty moderní totiž často poskytují jejich majitelům dostatečný komfort i v případě zimního využívání. Nehledě na to, že spousta řidičů dodávek jezdí celý rok na zimních.

K dispozici jsou pneumatiky Van-Grip celkem ve dvaceti rozměrech od 14 do 16 palců. Rychlostní index je až 190 km za hodinu, což pro malé nákladní automobily a dodávky bohatě stačí.

Semperit je taková rakouská Barumka. Rovněž vyniká skvělým poměrem cena/výkon a stejně jako Barum má přístup k nejnovějším technologiím koncernu Continental AG, jehož je součástí. Mezi českými motoristy má dobré jméno a dlouhou tradici.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Semperit Van-Grip: Levné obutí pro dodávky byl publikován 28. února 2013 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...