Semperit Speed Life je dynamická pneumatika

Tagy:  Semperit, Continental, Speed Life, bezpečnost, ekonomika, sportovní

Sponzorované odkazy:

Semperit Speed Life je dynamická pneumatika

Rakouský výrobce Semperit o pneumatikách Speed Life tvrdí, že jsou dynamické. Co to přesně znamená? Pneumatiky jsou prý bezpečné, sportovní a zároveň ekonomické, což je jistě nelehké skloubit. Semperit si myslí, že v případě pneumatik Semperit Speed Life se to podařilo.

Semperit = vždy běží

Nicméně již název značky pochází z latinského „Semper to“, neboli česky „vždy běží“ – a to už samo o sobě naznačuje, jaké asi budou výrobky. Pneumatika výrobce, který je podobně jako naše Barum součástí pneumatikářského gigantu Continental, vznikla pro cestování na střední vzdálenosti a sáhnou po ní prý převážně majitelé luxusních vozidel.

Podle výrobce by se pneumatika měla osvědčit zejména v otázce přilnavosti k vozovce. Na úzkých i širokých cestách, na mokré i suché silnici, má Semperit Speed Life údajně špičkovou ovladatelnost, sportovní výkon a cestující jsou přesto v bezpečí a cítí se pohodlně. To Semperit označuje jako tři vlastnosti v jedné pneumatice, bez ohledu na počasí.

Špičkový výkon na rovných silnicích i v zatáčkách prý zabezpečuje inovativní design dezénu s optimálním rozložením tuhosti. Díky této novice došlo ke zvýšení absorpce příčné a podélné síly. Symetrický a směrově orientovaný dezén má čtyři obvodové drážky, které ve spojení s bočními kanály dokážou rychle odvádět vodu z míst kontaktu se zemí a tak minimalizovat riziko aquaplaningu.

Díky nestejné délce bloku a vnějšímu umístění ve středu běhounu a ramen bylo dosaženo lepšího rozložení plochy běhounu na vozovku. Proto je nyní jízda více komfortní a práce pneumatik je více tichá ve všech situacích. Díky robustnímu centrálnímu žebru a robustním ramenům je pneumatika dynamická, nabízí bezpečí plynoucí ze stability a přesnou odezvu na řízení nejen při nízkých, ale i při vyšších rychlostech.

Lepší přilnavost a nižší valivý odpor

Pneumatika je prý bezpečná, sportovní a zároveň ekonomická díky nejnovější směsi s obsahem siliky. Sloučenina se nazývá state-of-the-art a Semperit je na ní právem hrdý. Její použití ve výrobě totiž prý přináší nejen lepší přilnavost na mokru, ale také nižší valivý odpor. Podařilo se tedy konstruktérům opravdu spojit dva protichůdné cíle? Semperit je přesvědčen, že ano.

Pneumatika Semperit Speed Life je k dispozici v rozměrech ráfků 15“ až 19“, vlastní velikosti pneumatiky jsou pak 195/65 R 15 H až po 235/35 R 19 W (ZR). Celkem je výběr z 64 různých velikostí, informoval Semperit již v dřívější době. Pokud se bude řidič zajímat, jaký nejvyšší rychlostní index může u těchto pneumatik mít, je to písmeno Y a to se nemusí řidič obávat rychlostí až 300 km/h.

Semperit také informuje a vzdělává

Semperit se kromě prezentace snaží také o osvětu veřejnosti v otázkách kolem pneumatik. To v praxi znamená, že také na svých webových stránkách radí, jak pneumatiky skladovat, čistit, jestli je vhodné používat protektory, jak a proč sledovat hloubku dezénu pneumatiky a zdali stačí dvě zimní pneumatiky.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Semperit Speed Life je dynamická pneumatika byl publikován 29. července 2011 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...