Semperit Speed-Grip 2: Zimní pneumatiky pro alpské silnice

Tagy:  Semperit, zimní, Alpy, tradice

Sponzorované odkazy:

Semperit Speed-Grip 2: Zimní pneumatiky pro alpské silnice

Rakouský výrobce Semperit nabízí novou zimní pneumatiku z kategorie High-tech. Je určena pro auta střední třídy a velké vozy. V porovnání s předchozí generací disponuje Speed-Grip lepším brzdným výkonem na sněhu a ledu, ten se zlepšil zhruba o 12 procent, říká výrobce.

„Zimní pneumatiky naší značky existují již 75 let – a my jsme toto výročí chtěli oslavit s novým modelem, Speed-Grip 2,“ říká Heike Schopper, produktový manažer zimních pneumatiky ve společnosti Semperit pro osobní a lehká nákladní vozidla. Lze tedy očekávat, že model pro oslavu bude dobrou volbou.

Nové pneumatiky dosahují velmi dobrých výsledků na suché i zasněžené silnici díky novému druhu běhounové směsi. Se speciální strukturou dezénu nabízí tyto pneumatiky lepší přilnavost při brzdění v zatáčkách na klasických zimních silnicích. Semperit počítá s alpskými vozovkami, které jsou pro zimní pneumatiky přísný test.

Lepší na sněhu, na ledu i na suchu

Pneumatika Speed-Grip 2 má vysoký počet záběrových hran, které zaručují lepší „grip“ na sněhu. Semperit uvádí, že díky novému typu třífázové vysoce účinné směsi zůstávají nové pneumatiky pružné i při velmi nízkých teplotách a neztrácí nic z jejich trakce. Tím se značně zvyšuje bezpečnost jízdy. Díky variabilnímu designu, který je v centrální části pneumatiky a na stranách běhounu bude mít tato pneumatika lepší přilnavost při brzdění a trakci.

Díky přímým lamelám po obvodu pneumatiky dosahuje Semperit Speed-Grip 2 dobrého brzdného výkonu na zledovatělých silnicích. Vodní film, který pokrývá ledový povrch, je díky designu lamel rychle odváděn do stran.

Struktura ve středu běhounu a speciální výšky jednotlivých bloků zlepšily jízdní vlastnosti a zpřesňují odezvu pneumatik na pokyny, které dává automobilu řidič. Když teploty na jaře a podzim stoupají a silnice jsou suché, Speed-Grip 2 zachovává vysokou tuhost dezénu, opět díky nové třífázové směsi.

Díky speciálním příčným drážkám a dvěma drážkám na obvodu pneumatiky je voda rychle odváděna z kontaktní plochy při jízdě v dešti. Tímto se výrazně snižuje riziko aquaplaningu.

Potvrzeno! Semperit Speed-Grip 2 je žhavou novinkou. Zdroj: www.semperit.comPotvrzeno! Semperit Speed-Grip 2 je žhavou novinkou. Zdroj: www.semperit.com

Přes sto let tradice

Semperit již více než 100 let nabízí spolehlivé a vysoce výkonné zimní i letní pneumatiky pro jízdu na alpských silnicích. Celkem 48 rozměrů pneumatiky Speed-Grip 2 bude nabízeno pro ráfky od 15 do 18 palců. Maximální rychlost, kterou s pneumatikami můžete jet, je mezi 190 a 240 km/h. V zimě ale na českých silnicích rychleji stejně jezdí jen hazardéři.

„Nová Speed-Grip 2 znamená pro kupující zimní pneumatiky, které jsou vhodné pro všechny nástrahy zimního počasí a poskytují vysokou míru komfortu a bezpečnosti jízdy,“ uvádí Heike Schopper. Nové zimní pneumatiky budou prý na podobné cenové úrovni jako předchozí modely. A že je pneumatika kvalitní, potvrzují i výsledky různých testů, pneumatika obstála mimo jiné v prestižním testu německého autoklubu ADAC nebo v časopise Auto.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Semperit Speed-Grip 2: Zimní pneumatiky pro alpské silnice byl publikován 9. prosince 2011 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...