Continental Vanco 2: Kvalita pro dodávky

Tagy:  Continental Vanco 2, van, dodávky, lehká užitková vozidla, robustnost, zatížení

Sponzorované odkazy:

Continental Vanco 2: Kvalita pro dodávky

Moderní van pneumatiky se stále více přibližují osobním pneumatikám. Může za to nárůst požadavků na přepravu osob nebo zboží na krátké vzdálenosti. Letní Continental Vanco 2 prý vytváří samostatnou třídu. „Pneu Vanco 2 je novým standardem v ekonomičnosti a dalších výkonnostních kritériích,“ uvádí Continental.

Každý čtvrtý

Tento německý výrobce patří mezi špičku ve svém oboru a tak se může pochlubit, že téměř každý čtvrtý van vyrobený v Evropě má v základní výbavě pneumatiky Continental. To ukazuje na kvalitu pneumatik řady Vanco, která však jde ruku v ruce s vyšší cenou.

Motoristé prý ocení, že se kilometrový výkon zvýšil o pětinu, což znamená úsporu nákladů. Zlepšily se i jízdní vlastnosti a ovladatelnost je prý nyní na úrovni osobního vozu. Excelentní brzdný výkon na mokru dále zkracuje brzdnou dráhu a v kombinaci s vyšší odolností proti aquaplaningu motoristům ušetří mnoho starostí při jízdě v nepříznivém počasí. Dalším kladem je, že pneumatiky mají díky robustní konstrukci širší možnost uplatnění, lze je použít ve městě, na silnicích, ale například i na staveništi.

Continental: Robustnost. Bezpečnost. Dlouhá životnost.

Od každodenně používaných van pneumatik se očekává, že budou přenášet extrémní zatížení. Vanco druhé řady na tento požadavek reaguje mimořádnou kvalitou vnitřní gumy pro vyšší hustící tlaky, vyšší odolností kordových materiálů, zesíleným nárazníkovým systémem, tužšími bočnicemi a běhounovou směsí s vyšší životností. Řidiči s těmito pneumatikami tak mohou převážet těžší náklady bez rizika, že by to pneumatiky nemusely zvládnout.

Vzhledem k tomu, že lehké užitkové vozy se využívají jako firemní vozidla, majitelé podniků jistě ocení, že je odolnost pneumatik vyšší o 20 procent. Díky plochému profilu pneumatik je tlak rozložen ve stopě rovnoměrně, životnost prodlužuje hlubší dezén a nová běhounová směs. Záleží vždy ale na šetrném zachází s nimi a to, jak známo, řidiče firemních aut až tak moc netíží.

Continental Vanco 2 patří k nejlepším van pneumatikám na trhu. Foto: www.conti-online.comContinental Vanco 2 patří k nejlepším van pneumatikám na trhu. Foto: www.conti-online.com

U dodávek je důležitá ovladatelnost, jelikož u těchto vozidel je těžiště položené vysoko a při průjezdu zatáček dochází ke vzniku extrémně velkých bočních sil. K zlepšení v těchto situacích pomáhají tuhé obvodové pásy dezénu, vysoká tuhost běhounové směsi a tím se snižuje deformace dezénu. Continenetal tak slibuje u pneumatiky Vanco 2 handling na úrovni osobních vozidel.

Inženýři Continentalu se zaměřili i na vlastnosti pneumatiky na mokrém povrchu. Užitkové vozy totiž bývají s nákladem podstatně těžší než osobní auta a tím je obtížnější je ubrzdit. Aby měli motoristé snazší pozici, pomáhá inovovaný tvar a umístění lamel, které stírají vodu podobně jako stěrače. Optimální přilnavost na mokré vozovce pak zajišťuje excelentní brzdný výkon. Myslelo se také na ochranu proti vzniku awuaplaningu, proto tři široké, rovné obvodové drážky fungují jako vodní kanály. Spolu s dynamickým tvarem příčných drážek je zajištěn rychlý odvod vody z kontaktní plochy.

Vše výše vyjmenované však nebude moc platné, pokud se poškodí bočnice a pneumatika bude zničena. Proto má Continental Vanco 2 robustní konstrukci. Vnější strana ramenní oblasti má záběrové hrany pro lepší záběr a ochranu bočnice zajišťuje robustní ochranný pásek. Tím by měla být dosažena maximální univerzálnost jako pro jízdu na silnicích i v terénu.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Continental Vanco 2: Kvalita pro dodávky byl publikován 17. července 2012 v 00.00 v rubrice Nákladní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...