Continental - prémiové pneumatiky z Hannoveru

Tagy:  Continental, Hannover, pneumatika, pneu, levné, prémiová

Sponzorované odkazy:

Continental - prémiové pneumatiky z Hannoveru

Co je to Continental?

Continental je tradiční německý výrobce pneumatik a gumových součástí automobilů a motocyklů. Založen byl roku 1871 a jeho hlavním sídlem je průmyslové velkoměsto Hannover. V dnešní době zaměstnává více než 150 tisíc osob a má svoje výrobní závody ve 46 státech celého světa. Tato úctyhodná čísla jej řadí na druhé místo mezi evropskými dodavateli automobilových součástek, v celosvětovém měřítku je to pak místo páté.

Čím se Continental zabývá a co vyrábí?

Činnost Continentalu je velice rozsáhlá a podle oboru zájmů se děli do šesti základních divizí. První z nich je tzv. Chassis & Safety, která se zabývá výrobou brzd, prvků aktivní i pasivní bezpečnosti, podvozkových součástí a vývojem jízdních asistentů. Druhá divize se zabývá řídicími jednotkami různých vozidel, třetí divize pracuje na palubním vybavení automobilů. Vyvíjí systémy infotainmentu pro řidiče a nové způsoby ovládání automobilů. Další divize, zvaná ContiTech, vyvíjí rozličné součásti a systémy pro vozidla všeho druhu. A konečně poslední dvě divize se zabývají pneumatikami. První z nich vyrábí pneumatiky pro automobily, lehká užitková vozidla, motocykly a jízdní kola. Ta druhá obouvá těžší stroje, to znamená nákladní vozy, off-roady, autobusy, průmyslové a zemědělské stroje.

Jak to všechno začalo?

Jak jsme si již řekli na začátku, Continental byl založen roku 1871 v německém Hannoveru. Původní název této akciové společnosti byl “Continental-Caoutchouc- und Gutta-Percha Compagnie.” Vyráběly se zde měkké pryžové výrobky, pogumované textilie a pevné pneumatiky pro jízdní kola a povozy.

První pneumatika se vzorkem na světě

Zlom ve výrobě nastal roku 1898, kdy se dostaly do výroby pneumatiky pro automobily. Ty přinesly Continentalu zajímavé světové prvenství. Roku 1904 se totiž stal prvním výrobcem pneumatik se vzorkem. Do tohoto okamžiku se vyráběly pouze hladké pneumatiky. O rok později dokonce Continental přišel s pneumatikami s nýty, které našly uplatnění v zimních podmínkách.

Další zajímavá prvenství

Continental se angažoval také v letectví a kromě součástek na první německou vzducholoď také vyrobil materiál, kterým byl pokryt letoun Louise Bleriota při jeho legendárním a prvním letu přes kanál La Manche. Hannoverský výrobce se také zasloužil o pohodlnější cestování. Roku 1955 začal totiž nabízet vzduchové pérování pro autobusy i nákladní vozy.

Kupte si pneumatiky Continental za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Continental - prémiové pneumatiky z Hannoveru byl publikován 24. června 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...