Continental EcoContact 6: Ekologie inspirovaná závody

Tagy:  Continental EcoContact 6, ekologické, bezpečné, široká nabídka rozměrů

Sponzorované odkazy:

Continental EcoContact 6: Ekologie  inspirovaná závody

Ekologicky zaměřená pneumatika od německého výrobce Continental se dočkala již své šesté generace. Podle výrobce je nejen ekologická, ale také bezpečná a spolehlivá.

Inženýři se zaměřili na valivý odpor, který přímo souvisí se spotřebou vozidla. Šlo jim o jeho optimalizaci, zejména při rotaci a s ní spojené deformaci pneumatik. Nová pneumatika najela podle výrobců během testů v součtu více kilometrů, než kolik činí vzdálenost Země od Měsíce. A ta je 384 400 kilometrů.

Asymetrický profil se inspiroval u sportovních pneumatik. Zaoblené rohy přináší lepší handling v zatáčkách, lamely se zkosenými hranami pomáhají na mokru. Pneumatika kombinuje různé moduly dezénu a díky tomu obstojí na suché i mokré vozovce. Dle rozměru může mít dezén tři, čtyři nebo pět žeber. Poměr mezi drážkami a žebry zůstává vyrovnaný. „Drážky ramen se otevírají ven, aby zabezpečily odtékání vody, čímž snižují riziko aquaplaningu. Inovativní asymetrická geometrie žeber a lamel zajišťuje bezpečnost v manévrech při změně jízdních pruhů,“ uvádí Continental.

Snížit emise CO2 i spotřebu vozidla se podařilo díky směsi, zahrnující inovovanou generaci patentované technologie GreenChili 2.0, která kombinuje novou směs siliky s dalšími přísadami. Směs se díky vysoké flexibilitě polymerů v kombinaci s inovativními přísadami přizpůsobuje povrchu vozovky, čímž snižuje deformace a zabraňuje zvýšení teploty. Tím se snižuje spotřeba i emise, naopak roste kilometrový výkon. Pneumatika Continental EcoContact 6 je stejně jako její předchůdkyně určena nejen pro motoristy a ekologickým smýšlením, ale také na ty, kteří jezdí dlouhé vzdálenosti.

„Obvykle se vylepšení jednoho aspektu pneumatik děje na úkor ostatních. U novinky EcoContact 6 se nám ale podařilo dosáhnout vynikající vyváženosti všech vlastností. Optimalizovali jsme valivý odpor pneumatiky, který má přímý vliv na snížení spotřeby vozidla. Pneumatika také poskytuje ještě vyšší bezpečnost díky kratší brzdné dráze, lepší přilnavost a ovladatelnost vozidla. Zvýšil se rovněž kilometrový výkon,“ uvedl Juraj Ižvolt, ředitel Divize marketing Continental Barum.

Dle rozměru může mít dezén tři, čtyři nebo pět žeber. Foto: www.continental-pneumatiky.czDle rozměru může mít dezén tři, čtyři nebo pět žeber. Foto: www.continental-pneumatiky.cz

Continental EcoContact 6 je od svého uvedení do sériové výroby v roce 2018 dostupná v širokém spektru rozměrů. Druhů je v nabídce přes stovku a to v průměrech od třinácti do dvaadvaceti palců. Homologaci mají až to tři sta kilometrů v hodině.

Continental také spolupracuje s automobilovým průmyslem, což pomáhá optimalizovat parametry jednotlivých plášťů pro každé auto. V době, kdy šla pneumatika do sériové výroby už získala homologaci pro obutí vozů dvanácti evropských automobilek od malé do vyšší třídy. „V současné době společnost vyvinula už 50 jedinečných rozměrů korespondujících s konkrétními typy vozidel a na vývoji více než padesáti dalších se pracuje,“ dodal ředitel marketingu.

Pro Continental je důležitý i názor zákazníků, proto jim už podruhé dal možnost otestovat své pneumatiky, v tomto případě šlo zrovna o model EcoContact 6. Deset vybraných testovacích jezdců tak rok testovalo pneumatiku a potvrdilo její vlastnosti v reálných podmínkách na českých a slovenských vozovkách.

Článek Continental EcoContact 6: Ekologie inspirovaná závody byl publikován 9. června 2020 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...