Continental PremiumContact 6 má na co navazovat

Tagy:  Continental PremiumContact 6, prémiová, bezpečná, novinka

Sponzorované odkazy:

Continental PremiumContact 6 má na co navazovat

Nová pneumatika, která snese ty nejpřísnější měřítka, to je Continental PremiumContact 6. Ačkoliv byla představena teprve začátkem letošního roku, je zřejmé, že ostudu své řadě neudělá.

Bylo na čem stavět, modelová řada PremiumContact, resp. SportContact si v nezávislých testech obvykle vede velmi dobře. Ale co novinka? „Tyto pneumatiky splňují nejvyšší očekávání v oblasti bezpečnosti, komfortu a odezvy na řízení,“ slibuje Continental u pneumatik, které by měly nahradit předchozí modely ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5. Ty byly oblíbené, však jen výrobcům vozidel společnost Continental v tomto regionu dodala na 400 různých OE specifikací.

„S novou pneumatikou PremiumContact 6 máme příležitost zacelit mezeru mezi pneumatikami pro osobní vozy nabízejícími pohodlnou jízdu a pneumatikami pro sportovní automobily,“ uvádí Catarina Silva, Product Manager pro region EMEA ve společnosti Continental a pokračuje: „Skloubili jsme naše bohaté zkušenosti získané během 145 let působení v oblasti vývoje pneumatik s komplexními znalostmi systémů pro podporu řízení naší skupiny Automotive Group, abychom mohli vyhovět vysokým očekáváním našich zákazníků.“

Asymetrický dezén pneumatiky je elegantní a poměrně čistý. Dominují mu tři obvodové drážky, mezi nimiž je poměrně málo drážek zkosených pod rozdílnými úhly, které nemají konstantní šířku. Díky tomu je odvod vody a přilnavost na kluzkém povrchu co možná nejdokonalejší. Inovativní dezén pneumatiky vychází z modelu Continental SportContact 6 a geometrie nabízí špičkové jízdní vlastnosti. Oproti předchůdci se prý zlepšil handling, valivý odpor, kilometrový výkon a kvalita jízdy o 15 %.

Continental PremiumContact 6 mají předpoklady být špičkové. Foto: www.continental-pneumatiky.czContinental PremiumContact 6 mají předpoklady být špičkové. Foto: www.continental-pneumatiky.cz

Continental prostřednictvím pneumatik PremiumContact 6 míří na tržní segment, který Silva definuje jako „pneumatiky pro osobní automobily a lehké nákladní automobily, se silným zaměřením na bezpečnost, optimalizovaný handling a vysokou kvalitu jízdy, určené pro vozy od střední třídy nahoru.“ To jsou totiž přesně ty vlastnosti, které od pneumatik (zejména těch prémiových) očekávají výrobci pneumatik a hlavně samotní řidiči. Ostatně moderní automobily jim v těchto přáních vychází vstříc. „Jsme partnerem kampaně asociace Global NCAP s názvem Stop the Crash (Zabraňte nehodě) a novou pneumatikou PremiumContact 6 demonstrujeme náš závazek dosáhnout ideální rovnováhy mezi bezpečností, komfortem a trvalou udržitelností na nejvyšší možné úrovni,“ říká k této otázce Silva.

Nabídka je široká: 70 rozměrů

Continental PremiumContact 6 by již měly být dle Continentalu vyráběny v 70 rozměrech pro ráfky od 16 do 21 palců, což je důležité zejména proto, že značka očekává silnou poptávku nejen co se týká sektoru první výbavy, ale i náhradních pneumatik. „U průměrů ráfků od 16 do 21 palců uspokojíme značnou část řidičů osobních automobilů. Pneumatiky budou dostupné v šířkách od 195 mm až do 275 mm, s profilem od 65 do 40 procent. Rychlostní index se bude pohybovat až do 300 km/h. Takto se nám podaří pokrýt většinu trhu,“ uvedla Silva ještě před uvedením pneumatiky do prodeje.

Článek Continental PremiumContact 6 má na co navazovat byl publikován 20. dubna 2017 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...