Barum Vanis: Pro bezpečnou jízdu s dodávkou

Tagy:  Barum Vanis, dodávky, letní, kvalita, cena, přilnavost, životnost

Sponzorované odkazy:

Barum Vanis: Pro bezpečnou jízdu s dodávkou

Kromě pneumatik pro osobní auta se v každém pneuservisu tu a tam zastaví někdo, kdo potřebuje pneu pro dodávky, tzv. „céčka“. Ti, kteří se nechtějí spokojit s čínskými výrobky, ale zároveň nechtějí utrácet, často volí Barum Vanis.

Letní, lehká nákladní pneumatika se symetrickým dezénem s výbornými záběrovými vlastnostmi a dlouhou životností, to je Barum Vanis. Její „dvojče“ pro zimní podmínky se pak jmenuje SnoVanis a podle prodejců jsou tyto gumy mezi českými motoristy stejně oblíbené jako ty letní. Barum, ač již několik let patří pod německý Continental, zůstává nejprodávanější značkou na českém trhu, motoristé zkrátka důvěřují léty prověřené kvalitě.

Písmeno C v názvu pneumatiky pak znamená Comercial, neboli zesílená konstrukce pneumatiky. Pneu je radiální a bezdušová a určena pro letní provoz lehkých nákladních aut jako je VW Transporter, Ford Transit nebo Mercedes Vito. Přestože se jedná o letní pneumatiku, mnoho motoristů jí už zkusilo i v zimě. A na sněhu prý není moc dobrá. Ironicky by se chtělo dodat: „Překvapivě“.

Bezpečná a dlouhověká

Barum Vanis se, podobně jako další pneumatiky z Otrokovic, vyznačuje solidní kvalitou za přijatelnou cenu. Dále výrobce mluví o dvojnásobném bezpečí. Co to znamená? Jde o dvojfázový systém, pneumatika totiž disponuje flexibilním lamelovým systémem. Ty zajišťují vysokou míru bezpečnosti provozu, protože i při minimálním zatížení je trakce skvělá. Příčné drážky pak zlepšují záběr při dynamické námaze a tím pomáhají k odpovídajícímu výkonu, ať se děje cokoliv.

Spolehlivé záběrové vlastnosti ve všech směrech zajišťují hrany bloku dezénu a počítačem optimalizovaný systém drážek přesazených bloků. Pneumatika je dostatečně tuhá, aby poskytla řidiči dostatečnou oporu při projíždění zatáček i vyhýbání se nečekané překážce v cestě.

Riziko aquaplaningu snižují příčné dezénové drážky s podélnými odvodňovacími drážkami, které účinně rozbíjejí vodní film. Tři centrální drážky jsou pak dostatečně široké, aby odvedly vodu zpod běhounu a ta se nehromadila v místech, kde má pneumatika kontaktní plochu.

Pneumatiky Barum Vanis představují kvalitní obutí za slušnou cenu. Foto: www.barum-online.comPneumatiky Barum Vanis představují kvalitní obutí za slušnou cenu. Foto: www.barum-online.com

Rozdílný počet dezénových bloků u středu pneumatiky a v ramenních oblastech by měl snižovat hlučnost pneumatiky při odvalování, nicméně řidiči vidí hlučnost pneumatiky jako jednu z mála slabších stránek. Na druhou stranu řidiči dodávek často vozí takové náklady, že je pro ně hlučnost pneumatik zcela vedlejší otázkou. A co se týká vnějšího hluku, je situace více než podobná.

Pneumatiky se dle výrobce opotřebovávají rovnoměrně a tím se zvyšuje kilometrový proběh a prodlužuje životnost pneumatiky. Právě zde totiž našel uplatnění systém nazývaný Barum Belt Concept, který spočívá v konstrukci plochého profilu spolu se stabilní strukturou dezénových bloků. Životnost a výdrž jsou u nákladních pneumatik důležité nejen z hlediska bezpečnosti provozu, ale také z finančních důvodů – pneumatiky jsou totiž o pár stovek dražší než obutí na osobní auta, třebaže se většinou jedná o náklad firmy a ne samotného řidiče.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Barum Vanis: Pro bezpečnou jízdu s dodávkou byl publikován 26. září 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...