Barum Polaris 3: Novinka pro ty, kteří nechtějí utrácet

Tagy:  Barum, Polaris 3, zimní, ekonomické, SUV

Sponzorované odkazy:

Barum Polaris 3: Novinka pro ty, kteří nechtějí utrácet

Tradiční český výrobce pneumatik Barum, ač v koncernu Continental, nabízí v kategorii zimního obutí horkou, nebo spíše ledovou, novinku – jedná se o třetí generaci populárního modelu Polaris.

Podle výrobce poskytuje model Polaris 3 vynikající záběr na sněhu. Ale jízdní vlastnosti nejsou jedinou předností této pneumatiky – jedná se prý o ideální pneumatiku pro ekonomicky založené řidiče. Barum totiž slibuje nízkou úroveň opotřebení, díky které je životnost delší. Tomu dopomáhá také nízký valivý odpor, který navíc také pomáhá snižovat spotřebu paliva a více tak šetří kapsu řidiče.

Díky inovovanému uspořádání dezénových bloků a lamel – lamely s rozdílnou hloubkou a skloněny pod úhlem optimalizují rozložení tuhosti v jednotlivých blocích dezénu – prý pneumatika umožňuje dobrou akceleraci i na zasněžené vozovce a nabízí také brzdný výkon na vysoké úrovni. Podle Barumu řidič při koupi této pneumatiky získává „optimální stabilitu jízdy a výborný brzdný výkon“. Díky tzv. „sněhovým záběrovým hranám“ rozloženým Zig- Zag v obvodových drážkách se pneumatika lépe „zařízne“ do sněhu a sníží prokluz kola. Výrobce také vyzdvihuje dobré samočistící vlastnosti pneumatiky.

Ovladatelnosti na mokru napomáhá kombinace širokých obvodových drážek a doplňkových ramenních drážek. Ramenní bloky tedy zůstávají stabilní a doplňkové drážky podporují vznik „stěračového efektu“.

Šetří palivo i kapsu řidiče

Polaris 3 je ideální pneumatika pro ekonomicky založené řidiče. Není zde totiž dosahováno pouze nízké úrovně opotřebení, které samo o sobě prodlužuje životnost pneumatik, ale doplňuje jej také nízký valivý odpor, jenž přispívá k menší spotřebě paliva. Optimální rozložení kontaktního tlaku na vozovku se zřejmě podařilo a řidič ušetří.

Během optimalizace předchozího modelu přibyly v ramenních blocích doplňkové obvodové drážky, díky nimž je méně namáhaná ramenní oblast pneumatik. Tím bylo docíleno již zmíněného nižšího valivého odporu a tedy i nižší spotřeby.

Barum Polaris 3 prý potěší ekonomicky založené řidiče. Foto: www.barum-online.comBarum Polaris 3 prý potěší ekonomicky založené řidiče. Foto: www.barum-online.com

Lepší (téměř) ve všem

Barum samozřejmě neopomenul srovnat novou pneumatiku s její předchůdkyní, s druhou generací Polaris. Nepatrně, pouze o jedno procento, se zhoršila odolnost proti aquaplaningu, ale jinak je vše lepší – trakce i brzdy na sněhu, brzdný výkon na mokru a ovladatelnost na mokru se o pár procent zlepšily. Hlavními „trumfy“ jsou však kilometrový výkon a lepší valivý odpor, obě tyto vlastnosti se vlivem optimalizací konstrukce, dezénu a běhounové směsi zlepšily o 5 %.

Pneumatiku obujete na ráfky velikosti 13“ až 17“ o rozměrech až 135/80 až 225/50. Maximální rychlost, kterou s pneumatikami můžete jet, se pohybuje v rozmezí 190 až 240 km/h.

I pro SUV

Barum zároveň představuje první zimní pneumatiku pro SUV – jedná se o Barum Polaris 3 SUV. Pneu se prý vyznačuje klasickým směrovým dezénem, který je zaměřený především na odvod vody a rozbředlého sněhu. V hlubokém sněhu řidiči jistě ocení samočistící vlastnosti. Nabízí se ve dvanácti rozměrech.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Barum Polaris 3: Novinka pro ty, kteří nechtějí utrácet byl publikován 12. listopadu 2011 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...