Pneumatiky Barum Brillantis 2 sází na asymetrický dezén

Tagy:  Barum, Brillantis 2, indikátor, asymetrický dezén, adheze

Sponzorované odkazy:

Pneumatiky Barum Brillantis 2 sází na asymetrický dezén

Pneumatiky Brillantis 2 připravila společnosti Barum jako novinku pro letošní léto. Vynikají vysokým kilometrovým výkonem a vyšší bezpečností v kritických situacích díky asymetrickému dezénu s robustním vnějším ramenem. Pneumatika má průběžné drážky na vnitřní straně a úzké lamely, to ve výsledku znamená krátkou brzdnou dráhu na mokru a odolnost vůči nebezpečnému aquaplaningu.

Nejvýraznější změnou asymetrický dezén

Koncept asymetrického dezénu byl použit poprvé u pneumatik Brillantis 2. Jedná se o první pneumatiku značky Barum určenou pro kompaktní vozy, která má jinou levou a pravou stranu. Asymetrický koncept pneumatiky nepostrádá robustní a technicky orientované vnější rameno. Na vnitřní straně dezénu je výrazný design a jednotný vzhled podtrhuje zesílený tvar příčných drážek. Jednotný vzhled posléze usnadňuje práci při sepisování pneumatik.

Barum Bravuris 2 byla konstruována jako ekonomická pneumatika

Bočnice se dočkaly inovativního šrafování, jejich design následuje trend všech nových pneumatik značky (Bravuris 2, Polaris 3 a Quartaris). Zaujmou také atraktivní detaily, jeho nápis OUT SIDE značící vnější stranu pneumatiky. Jako technickou výzvu chápali konstruktéři pneumatik Barum Brilantis 2 lepší ekonomiku provozu – dosažení vysoké životnosti a zároveň zlepšení celkových jízdních vlastností při přijatelné ceně. Jako optimální řešení se ukázalo použití plochého profilu a asymetrického dezénu.

Ochrana proti aquaplaningu je důležitá

Na vzorku pneumatik jsou kombinovány průběžné drážky na vnitřní straně s úzkými drážkami v blocích. To zajišťuje nepřerušovaný průtok vody a vysoký počet adhezních hran. Zákazník pak pocítí lepší ochranu proti aquaplaningu, bezpečnost také přináší kratší brzdná dráha na mokru. Průřez příčných drážek byly zmenšeny, čímž se dosáhlo nízkého valivého odporu.

Novinkou je letní S-TWI indikátor

Barum navíc přináší jako novinku letní S-TWI indikátor (to není totéž jako klasický TWI indikátor) a V případě opotřebení dezénu na hloubku 3 mm se objeví indikátory S-TWI, které jasně upozorňují řidiče na zhoršené jízdní vlastnosti za deště a tedy nutnost výměny pneumatiky. Novinka letošního léta se prodává v rozměrech 13″ až 15″ a je možné používat jí až do rychlosti 210 km/h.

Barum Brillantis 2 mají S-TWI indikátor a asymetrický dezénBarum Brillantis 2 mají S-TWI indikátor a asymetrický dezén

Kupte si pneumatiky Barum Brillantis 2 za výbornou cenu na www.pneumatiky.cz

Článek Pneumatiky Barum Brillantis 2 sází na asymetrický dezén byl publikován 4. září 2010 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...