Debica Furio: Patří do řady "Super" právem?

Tagy:  Debica, Furio, letní, UHP, Goodyear, polské

Sponzorované odkazy:

Debica Furio: Patří do řady "Super" právem?

Pneumatiky tradičního polského výrobce Debica si české zákazníky získávají zejména slušnou cenou. Když se k tomu přidá záruka kvality Goodyear, pod který polská značka spadá, vychází letní Debica Furio zařazená do řady „Super“ jako skvělá volba. Je tomu skutečně tak?

Debica Furio je letní pneumatika pro vozidla střední třídy a výkonnější automobily. Pneumatiky sám výrobce řadí do řady „Super“ a označuje jí písmeny UHP, tedy Ultra High Performance (velmi vysoký výkon). Mělo by se tedy jednat o výkonné pneumatiky pro ty nejrychlejší vozy, což potvrzuje i rychlostní index. Tyto pneu se nabízí s rychlostním indexem H (210 km/h), V (240 km/h) nebo W (270 km/h). Při zohlednění kvality českých silnic jsou debaty o vhodnosti těchto rychlostí celkem bezpředmětné.

A pneumatiku chválí i sám výrobce, hovoří o ní jako o speciálním náčiní pro sportovně založené řidiče. „Debica Furio je pneumatika s optimalizovaným designem zajišťujícím velmi dobrý výkon i při vysokých rychlostech,“ píše Debica na svém webu. Kromě toho by pneumatika měla poskytovat i bezpečné zacházení při vysokých rychlostech. Kromě modelu Furio si členství v řadě „Super“ vysloužila jen Debica Presto, která by měla být o něco více komfortní, Furio je zase spíše zaměřená na výkon.

Ani na koloběžku?

Pneumatiku Debica Furio charakterizuje směrový dezén a široké obvodové drážky, které spolu s bočními směrovými drážkami zajišťují efektivní odvod vody. To by podle výrobce mělo snižovat riziko aquaplaningu. Tyto slova ale řidiči, kteří pneumatiku vyzkoušeli, nepotvrzují. Podle nich je mokrá vozovka jasnou slabinou těchto pneu. „Vždy jsem byl názoru, že v Polsku je dobrá akorát vodka. V žádném případě nedoporučuji, ani na koloběžku,“ hodnotí tyto pneumatiky na webu pneunet.cz uživatel s nickem Jožka.

Výrobce říká, že díky optimalizované směsi jsou pneumatiky vysoce odolné. To nejen prodlužuje životnost, ale pomáhá vlastnostem pneumatiky ve chvílích, kde se ručička tachometru dostává stále do vyšších hodnot. Opotřebovává se sice rovnoměrně, nijak výrazným premiantem v oblasti životnosti však Debica Furio není. Z průměru nevybočuje ani co se vnitřní a vnější hlučnosti týká.

Grafika hovoří jasně – pneumatika je stvořená pro vysoký výkon. Foto: www.debica.com.plGrafika hovoří jasně – pneumatika je stvořená pro vysoký výkon. Foto: www.debica.com.pl

Cena je lákavá

Nicméně je nutné pochválit tyto pneumatiky za nízkou cenu, která však není na úkor kvalitě a stávají se tak vážným kandidátem pro výkonnější vozidla, která jsou denně v provozu. Podle portálu Heureka se Debica Furio v rozměru 195/65 R15 91H dá koupit od 960 korun a to je cena, která skutečně stojí za zvážení. Otázkou zůstává, jak moc majitelé výkonných aut hledí na cenu pneumatik.

Polský premiant

Debica drží první místo na polském trhu s pneumatikami a zaměstnává na tři tisíce lidí jen v hlavní fabrice ve městě Debica. Za tři čtvrtiny století se značka stala významným hráčem nejen ne polské scéně. Pneumatiky tohoto výrobce lze sehnat v šedesátce zemí na šesti kontinentech, kromě České republiky se s pneu Debica lze setkat také ve Velké Británii, Německu, Francii, Španělsku, Itálii, USA a Brazílii.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Debica Furio: Patří do řady "Super" právem? byl publikován 11. srpna 2012 v 00.00 v rubrice Informace. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...