Goodyear Excellence: Zláká vás přívlastek „3 v 1“?

Tagy:  Goodyear, Excellance, přilnavost, bezpečnost, výbava, automobily

Sponzorované odkazy:

Goodyear Excellence: Zláká vás přívlastek „3 v 1“?

Značka pneumatik Goodyear, pocházející z Ameriky, vznikla již na konci 19. století a dnes se může pochlubit, že je největším výrobcem pneumatik na světě, má zastoupení na šesti kontinentech a roční tržby prý činí více než 15 miliard dolarů.

Goodyear nejen že vyrábí a prodává pneumatiky označené tradiční okřídlenou botou, ale také vlastní několik dalších značek včetně výrobců pneumatik Dunlop, Kelly, Fulda, Lee, Sava a Debica. Jednou z letních pneumatik, kterou můžete letos opatřit svůj vůz, je ta s názvem Goodyear Excellence.

Výrobce pneumatik Goodyear se v nedávné době dotázal několika desítek tisíc lidí, co očekávají od pneumatik. Nejčastější odpovědi respondentů byly tři: bezpečnost, komfort a výkonnost. Podle slov výrobce je proto „revoluční pneumatika Excellence“ kombinací tří technologií, které nabízejí nejbezpečnější možnou jízdu, mimořádné jízdní vlastnosti a výjimečný pocit komfortu.

Směs z polymerů, která velmi dobře drží pneumatiku na vozovce, dodává údajně pneumatice výjimečnou přilnavost a brzdné vlastnosti na mokrém povrchu. Zároveň nedochází k omezení přesné ovladatelnosti a opotřebení běhounu pneumatiky je prý rovnoměrné.

Díky speciálnímu duálnímu uspořádání a posunutí dezénových bloků je minimalizována hlučnost a to pochopitelně přispívá k vyššímu komfortu všech cestujících. Patentované vzájemné uspořádání a posunutí dezénových bloků optimalizuje hluk a zkosené středové bloky redukují nárazy pneumatik na vozovku. V důsledku toho je snížen nejen vnitřní, ale i vnější jízdní hluk. Došlo také prý k minimalizaci vibrací.

Goodyear říká, že běhounová směs obsahuje siliku s nejlepšími vlastnostmi na mokré vozovce. Nové polymery totiž lépe „drží“ vůz na jakémkoliv povrchu a na suché i mokré vozovce jsou prý pneumatiky vysoce výkonné. Díky ramenním stabilizátorům je přenos zatížení během náročných manévrů kontrolován tužšími vnějšími bloky. To může řidiči velmi pomoc při řešení krizových situací za volantem na suchém povrchu i při „normálním“ průjezdu zatáčkou nebo při svižnější jízdě.

Progresivní spirální vrstva pod běhounem prý přináší optimalizované rozložení tlaku na celou kontaktní plochu a přináší nejen vyšší přesnost ovládání, ale také rovnoměrné opotřebení pneumatik.

Ocenění v testech

Goodyear se na internetových stránkách chlubí několika oceněními, které díky pneumatice GoodYear Excellence získal. Jedná se o výsledky testů, které provedl německý autoklub ADAC i motoristické časopisy, jako například Auto Bild.

Společnost Goodyear podle svých www stránek také spolupracuje s výrobci vozidel a snaží se zlepšit výkonnost nových vozů značek Audi, BMW, Mercedes, VW, Ford, Nissan, Ferrati, Renault, Toyota, Alfa Romeo, Opel, Fiat, Peugeot a další. Konkrétně pneumatiky Goodyear Excellence prý získáte, pokud si koupíte například nový VW Golf BlueMotion, Toyotu Auris, Renault Laguna, Mini, nebo třeba Ford Mondeo. Tyto a mnoho dalších modelů světových značek totiž vyjíždí z továrny obuty v pneumatikách GoodYear Excellence.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Goodyear Excellence: Zláká vás přívlastek „3 v 1“? byl publikován 9. června 2011 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...