S Goodyear UltraGrip 8 úspěšná tradice pokračuje

Tagy:  Goodyear Ultra Grip 8, 3D BIS, zimní

Sponzorované odkazy:

S Goodyear UltraGrip 8 úspěšná tradice pokračuje

Začátkem minulého roku uvedl Goodyear na trh zimní pneumatiku UltraGrip 8. Jedná se tedy o pokračovatele úspěšné tradice. Jak se zdá, i nyní se může řidič spolehnout na skvělou ovladatelnost a bezpečnost v zimních podmínkách.

Zimní období je pro řidiče těžké. Teploty jsou nízké a situace na silnicích se může velmi lišit – suchý povrch přechází v mokrý a mokrý v náledí, mnohdy napadne i sníh. Výrobci pneumatik, Goodyear nevyjímaje, se snaží stále vyvíjet pneumatiky, které budou řidičům toto období maximálně usnadňovat.

Proto byla na konci zimní sezóny 2011 představena nová pneumatika Goodyear UltraGrip 8. Jedná se o první směrovou pneumatiku s patentovaným Goodyear 3D-BIS blokovacím systémem po celém dezénu. Inovativní technologie přináší lepší účinek při brzdění a ovládání – zajišťují větší přilnavost a kratší brzdnou dráhu.

Pneumatiky zkoušel také německý TÜV SÜD Automotive1 a potvrdil, že nové Goodyear UltraGrip 8 dosahují o 5 % lepší přilnavosti na sněhu a o 3 % na mokrém povrchu. Dalšími pozitivy jsou o 4 % kratší brzdná dráha na mokru, o 16 % větší odolnost proti aquaplaningu. "O 4% kratší brzdná dráha na mokré vozovce ve srovnání s hlavními konkurenty přeložená do metru znamená 1,6 metrů, což je významnou výhodou. Být schopen zastavit s autem o více než jeden metr dříve je obrovský přínos bezpečnosti v kritických situacích,“ vysvětluje Hugues Despres, ředitel Goodyearu pro Evropu, Střední východ a Afriku.

Inovace: lepší lamely i nová směs

Goodyear 3D-BIS technologie spočítá v rozmístění patentovaných trojrozměrných bloků zabezpečovacího systému po obvodu pneumatiky. Více lamel v běhounu zajišťuje lepší grip. Hrany se totiž doslova zakousnou do sněhu či ledu. Bloky ale musí být tuhé a pevné a proto jsou na vnitřních stěnách lamel pyramidky a prohlubně.

Přichází také nová běhounová směs. Nyní je využívána kombinace funkčních polymerů a výtažků z pryskyřice. Tím se podle výrobce spojují výhody obou složek – optimální kilometrový výkon a nízká spotřeba s vynikající přilnavostí na mokrých i suchých cestách. Nová běhounová směs také udržuje elasticitu pryže při nízkých teplotách a zajišťuje vynikající trakci a ovladatelnost na sněhu i náledí.

S pneumatikami Goodyear UltraGrip 8 se prý lesní zvěři na svých zimních cestách bát nemusíte. Zdroj: www.goodyear.euS pneumatikami Goodyear UltraGrip 8 se prý lesní zvěři na svých zimních cestách bát nemusíte. Zdroj: www.goodyear.eu

To vše doplňuje větší kontaktní plocha pneumatiky, která přináší lepší rozložení tlaku a zlepšuje ovladatelnost vozu. Dvojité drážky ve tvaru písmene V (jedna pro odvod vody, druhá pro zachycení sněhu) zajišťují nejlepší možnost přilnavost v zimních podmínkách. Díky lehké konstrukci se podařilo snížit hmotnost pneumatiky a to přináší nižší valivý odpor.

Předchůdci byli úspěšní

Nová Goodyear UltraGrip 8 navazuje na kvality svého předchůdce UltraGrip 7+. Tomu se dostalo chvály z mnoha stran, podle výrobce jej kladně hodnotil také německý autoklub ADAC, časopisy Autobild, Auto Motor und Sport a v Británii nejprodávanější motoristický časopis Auto Express. „Nejbezpečnější pneumatiky pro nadcházející měsíce,“ napsal v zimě 2010 Auto Express. Na druhou stranu dTest pneumatiky sice vysoko hodnotil na mokru (nejlepší z testovaných pneumatik), ale na sněhu se prý příliš nevyznamenaly – jsou tedy vhodné zejména do města.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek S Goodyear UltraGrip 8 úspěšná tradice pokračuje byl publikován 26. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...