Dębica Frigo 2: Novinka, která při testu v Alpách uspěla

Tagy:  Debica, Frigo 2, polské, nizká cena, sníh, test

Sponzorované odkazy:

Dębica Frigo 2: Novinka, která při testu v Alpách uspěla

Výrobce pneumatik Dębica spadající do koncernu Goodyear letošní zimu nabízí model Dębica Frigo 2, která se může chlubit také úspěchem v testu. Ve švýcarských Alpách byla vynikající, napsal magazín „Motor“.

Polský výrobce pneumatik, nesoucí jméno podle města, odkud pochází, připravil pro letošní zimu druhou generaci pneumatik Dębica Frigo. Podle testu, který provedl magazín „Motor“ je tato pneumatika číslem jedna mezi pneumatikami pro zasněžené cesty. Tato pneumatika měla prý nejkratší brzdnou dráhu, nejlepší trakci na sněhu a nejlepší akceleraci – tedy byla skvělá v hlavních rysech polských zimních pneumatik, uvádí výrobce. V zimních podmínkách, které nachystaly švýcarské Alpy, byl testován rozměr pneumatik 195/65 R15.

„Pneumatika Dębica Frigo 2 byla navržena pro řidiče, kteří hledají to nesmírně důležité, aby se mohli spolehnout na své pneumatiky při těch nejnáročnějších silničních podmínkách a bezpečněji řídit. Ekonomický aspekt, včetně pořizovacích a provozních nákladů, hraje také významnou roli. Pneumatiky Dębica perfektně odpovídají potřebám zákazníků a nabízí vynikající přilnavost na zasněžených silnicích a vysokou životnost,“ řekl Przemysław Zakrzewski, senior Brand Manager značky Dębica v polské pobočce koncernu GoodyearGroup.

Odolné proti vodě i sněhové břečce

Do směsi pneumatiky Frigo 2 byl aplikován křemík. To je zárukou vysoké flexibility v náročných zimních podmínkách, které nabízejí optimální přilnavost vozidla i pokud teplota klesne pod 7 °C. Řidič i jeho spolucestující vyšší bezpečnost rozhodně ocení.

Směrové drážky ve střední části pneumatiky a vyšší počet drážek na pneumatice budou účinněji odvádět rozbředlý sníh a vodu. Pneumatika je tedy lépe odolná proti aquaplaningu, tedy krizové situaci na silnici pokryté vodou. Výrobce slibuje, že je Frigo 2 odolnější také proti slushplaningu. To znamená, že si pneumatika podobně jako u odolnosti proti aquaplaningu nenechá snadno unášet rozbředlým sněhem.

Rozložení bloků po obvodu pneumatiky snižuje hlučnost a díky masivním blokům v ramenní oblasti ocení řidiči „vynikající manipulaci s vozem v zatáčkách“. K lepšímu komfortu cestujících jistě přispěje redukce vibrací.

Debica se prý na sněhu chová jako konkurenční pneumatiky v řetězech. Zdroj: www.debica.com.plDebica se prý na sněhu chová jako konkurenční pneumatiky v řetězech. Zdroj: www.debica.com.pl

Sníh: Království polského výrobce?

Dębica ráda cituje magazín „Motor“, v jehož testu pneumatika obstála. V hodnocení se objevilo, že „sníh je království pneumatiky Dębica. Dezén polských pneumatik se perfektně zakousne do sněhu a umožňuje řidiči vylézt i na ten nejvíce strmý kopec.“ Řidiči, kteří tuto pneumatiku zkusili, si ji většinou pochvalují a říkají, že na sněhu se chová podobně jako pneumatiky konkurence obuté ve sněhových řetězech. To musí být pro výrobce lichotivé.

Pneumatiky Dębica Frigo 2 jsou k dispozici v patnácti rozměrech pro třináctipalcové, čtrnáctipalcové, patnáctipalcové, a šestnáctipalcové ráfky,všechny označené s rychlostním indexem T (maximální rychlost 190 km / h). Pneumatiky jsou vyráběny v poměrně široké škále pro kompaktní vozidla a automobily střední třídy vozidel. Můžete do nich tedy obout oblíbené vozy Ford Focus nebo Peugeot 308.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Dębica Frigo 2: Novinka, která při testu v Alpách uspěla byl publikován 25. listopadu 2011 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...