Nokian Outpost AT: Novinka s maximálním záběrem a extrémní odolností

Tagy:  Nokian, Outopost, terén, celoroční, odolné, záběr

Sponzorované odkazy:

Nokian Outpost AT: Novinka s maximálním záběrem a extrémní odolností

Celoroční pneumatika Outpost AT od finského výrobce Nokian Tyres je určená pro SUV, crossovery a lehká nákladní auta, kterým zajistí bezpečnou jízdu na silnici i v terénu. Symbol tří vrcholků se sněhovou vločkou na bočnici znamená, že s pneumatikou lze klidně jezdit i v zimě. „Strávili jsme roky vyvíjením a testováním této pneumatiky a začleňováním nových vlastností, které z ní dělají odolnou a všestrannou volbu pro jízdu na silnici i v terénu,“ uvedl vedoucí výzkumu a vývoje v Nokianu Olli Seppälä.

Pneumatiku je možné použít k pracovním i volnočasovým aktivitám, na silnici i v terénu a po všechny čtyři roční období. „Outpost AT je jednou z nejpevnějších pneumatik, jakou jsme kdy vyrobili,“ řekl pyšně Olli Seppälä. „Je dostatečně agresivní, aby zajišťovala nekompromisní odolnost díky aramidové struktuře a zároveň dostatečně citlivá, aby na cestě zajišťovala komfort.“ Pevnosti přitom dopomáhá řada technologií. Ta s názvem Aramid Shield využívá materiál, který je v neprůstělných vestách nebo v leteckém průmyslu a chrání pneumatiku vůči propíchnutí a proražení. Chrániče před štěrkem pak zpevňují spodní část hlubokých drážek při jízdě v kamenitém terénu. Přizpůsobivá směs pryže pak funguje jak v zimě, tak v létě.
​ Robustní stavba pneumatiky zvyšuje nosnost a také poskytuje pneumatice Nokian Outpost AT majestátní vzhled. Agresivní vzorek zpevněný technologií aramidové struktury napovídá, že si pneumatika poradí i s náročným terénem. Nový 3D dezén odráží rozmanitost terénu od rozpáleného asfaltu přes měkké bláto až po rozbředlý sníh, čímž zlepšuje přilnavost a ovladatelnost. V zimě na sněhu, ale také třeba ve vodě, pomáhají trojrozměrné lamely.

Špičky v horní části bočnic ještě více zlepšují přilnavost v měkkém terénu a jsou i estetické. V místě, kde běhoun přechází v bočnice pak jsou patrné prohlubně. Na průsečíku 3D dezénu a ramenou jsou speciální drážky ve tvaru písmene X, kterým Nokina říká kaňonovité prořezání. I ta zlepšuje přilnavost.

Speciální běhoun je velmi hluboký a také díky tomu nabízí vysoký kilometrový výkon. Díky patentovanému indikátoru jízdní bezpečnosti pak budou mít majitelé pneumatik přehled, jaká je v procentech zbývající životnost pneumatik. Ekologicky smýšlející řidiče pak potěší odolná a udržitelná směs pryže, která snižuje spotřebu pohonných hmot. Pneumatika Nokian Outpost AT je k dispozici ve pětačtyřiceti rozměrech, průměr může být od patnácti do dvaadvaceti palců. Nabízí se verze LT a SUV. Kdo však přeci jen jezdí častěji po silnici a do terénu zamíří jen málokdy, ten by měl zaměřit pozornost na model Nokian Outpost APT.

Nokian Outpost AT vyniká zejména svou odolností. Foto: www.nokiantyres.czNokian Outpost AT vyniká zejména svou odolností. Foto: www.nokiantyres.cz

Celoroční pneumatiky nabízí i další výrobci. Mohou to být BF-Goodrich All Terrain T/A KO2, Pirelli Scorpion Zero Allseason nebo Cooper Discoverer AT3 4S. Jedná se o lákavou volbu pro majitele dodávek i offroadů, kteří často jezdí i v létě na letních pneumatikách. Celoroční obutí, které jim na rozpáleném asfaltu nabídne lepší vlastnosti než zimní pryž a zároveň je nenechá na holičkách v zimě, je určitě lepší variantou.

Článek Nokian Outpost AT: Novinka s maximálním záběrem a extrémní odolností byl publikován 28. května 2022 v 00.00 v rubrice Letní pneu, Nákladní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...