Nexen WinGuard Sport 2 SUV: Zimní pneu z Česka

Tagy:  Nexen WinGuard Sport 2 SUV, české pneu, novinka, zimní, stabilita

Sponzorované odkazy:

Nexen WinGuard Sport 2 SUV: Zimní pneu z Česka

Vynikající stabilita na sněhu a jasná volba pro majitele vozů SUV. Tak hovoří jihokorejský výrobce o pneumatikách Nexen WinGuard Sport 2 SUV, které jsou k dostání i na českém trhu.

Pneumatika Nexen WinGuard Sport 2 SUV navazuje na model WinGuard Sport SUV a má dle výrobce představovat ideální volbu pro bezpečnou jízdu ve zhoršených klimatických podmínkách. Zejména vozy SUV jsou s tímto obutím na vodě i sněhu stabilní. Vývojáři vzhledem k určení pro větší vozy kladli důraz zejména na špičkovou ovladatelnost pneumatiky, jež dostala označení UHP (Ultra High Performance, tedy ultra vysoce výkonná). Vyrábí se v celkem 27 rozměrech od 15 do 19 palců.

Vzorek je koncipován do tvaru písmene V a tím pomáhá stabilní jízdě na sněhu či mokré vozovce. Uprostřed běhounu jsou výrazné drážky, díky nimž je záběr na sněhu lepší. Motoristé si tak mohou užít sportovní jízdu na kluzkém povchu, při které budou mít vůz pod kontrolou. Pohodlí zajišťuje také bočnice navržená pro co nejlepší absorbování vibrací a nerovností vozovky. Nexen Tire zároveň díky silné kostře pneumatiky slibuje menší míru opotřebení, s čímž souvisí i delší životnost.

Výrobce také prozradil, jakých výsledků dosáhly pneumatiky Nexen WinGuard Sport 2 SUV v interním testování. Byly prý o osmnáct procent lepší při simulaci brzdění na sněhu než konkurenční pneumatiky. „Podařilo se nám to zejména díky speciální běhounové směsi, která napomáhá lepší ovladatelnosti, a především zkrácení brzdné dráhy v zimních podmínkách,“ uvádí Aleš Kosina, marketingový manažer společnosti Nexen Tire.

Model byl představen již před několika lety na tradičním mezinárodním veletrhu The Tire v německém Kolíně nad Rýnem a tak již lze najít zkušenosti motoristů. Vesměs si chválí chování na mokru a ledu a poměr ceny a výkonu. Horší jsou však na sněhu, v hodnocení se objevila i menší životnost a jeden z řidičů ale také napsal, že po dvou zimách má pneumatika popraskané boky a je nutné je vyměnit.

Nexen WinGuard Sport 2 SUV nabízí skvělou stabilitu. Foto: www.nexentire.comNexen WinGuard Sport 2 SUV nabízí skvělou stabilitu. Foto: www.nexentire.com

O kvalitě pneumatik Nexen vypovídá i fakt, že jezdí po silnicích ve sto třiceti zemích světa. Pneumatiky dodává jako součást originálního vybavení pro automobilky jako jsou Porsche, Volkswagen, Škoda, Hyundai nebo GM.

České pneumatiky

Ačkoliv je společnost Nexen Tire původem jihokorejská, má svůj výrobní závod také v Česku. Jako první na evropském kontinentě vznikl zhruba rok a půl zpátky v blízkosti Žatce. Nyní je možné reagovat ne poptávku zákazníků ze starého kontinentu pružněji než dříve.

Kromě rozsáhlé plochy továrna zaujme také téměř plně automatizovanou výrobou. „Bez zásahu lidské ruky zde probíhá výroba pneumatiky od smíchání směsi a pogumování pásu materiálu až po vulkanizaci a uskladnění výsledného produktu. Člověk se pneumatiky fyzicky dotkne až ve fázi vizuální kontroly,“ popisuje výrobce. Mezi procesy pak převáží materiály autonomní přepravníky, které se samy dojedou nabít, když se blíží vybití jejich akumulátoru.

Do skladu vysokého téměř padesát metrů se vejde až 360 tisíc kusů pneumatik, každá z nich má přitom čárový kód. Den co den jich lze naskladnit a vyskladnit až sedmnáct tisíc. Výrobní kapacita je přitom o dva tisíce kusů nižší. Ta by ale do budoucna mohla být dvojnásobná.

Článek Nexen WinGuard Sport 2 SUV: Zimní pneu z Česka byl publikován 19. prosince 2021 v 00.00 v rubrice Informace, Výrobci a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...