Nexen Winguard Sport 2: Vstříc zimě bezpečně

Tagy:  Nexen Winguard Sport 2, zimní, přilnavost, grip, záběr, výkon, bezpečnost, novinka

Sponzorované odkazy:

Nexen Winguard Sport 2: Vstříc zimě bezpečně

Jihokorejská pneumatikářská společnost Nexen právě uvádí na trh pneumatiku, která ochrání motoristy na sněhu, ledu i v dešti. Vzhledem k tomu, že první ranní mrazy již zaskočily mnoho řidičů, je nejvyšší čas přezout.

Zimní pneumatika Nexen Winguard Sport 2 nabízí zdokonalenou směs a výrazně inovovaný dezén. Jízda v nepříznivém počasí tak bude bezpečnější a pneumatiky zároveň nezaostávají v otázce výkonu. Určeny jsou pro vozy střední a vyšší třídy včetně těch výkonnějších. Podle výrobce v sobě pneumatiky spojují tak důležité vlastnosti pro zimní pneumatiky – výkonnost, ovladatelnost, stabilitu a bezpečnost.

V souladu s moderními trendy

„Dezén nových pneumatik Winguard Sport 2 odpovídá nejnovějším světovým trendům vývoje plášťů, nabízí vysoký komfort při ovládání vozu a především bezpečnost jízdy za každého počasí,“ zdůrazňuje Aleš Kosina, marketingový manažer společnosti Nexen Tire. Nejsilnější stránky pneumatiky jsou krátká brzdná dráha na mokré vozovce a pak vyrovnaná ovladatelnost na sněhu i na suchu.

Směrový dezén snižuje riziko aquaplaningu (třebaže jsou v této oblasti stále rezervy) a na pohled není nijak výstřední. Ze středu vychází postupně se rozšiřující drážky, které po každé straně protíná jedna silná mírně se klikatící obvodová drážka a nespočet tenkých lamel. Na povrchu pneumatiky lze v souladu s nejnovějšími trendy ve vývoji pneumatik najít o 17 % vice bloků než u standardních pneumatik. Více dezénových bloků pak znamená vice ostrých hran a tedy lepší záběr na sněhu a ledu. Trojrozměrné sinusové drážky pak zvyšují tuhost běhounu a tím zlepšují výkon a stabilitu v zimním počasí.

Co se týká směsi, pneumatiky jsou vyrobeny z vysoce hysterezní směsi a rovnoměrným rozptylem křemíku. Spolu se speciálním polymerem, který zajišťuje stálou pružnost i při velmi nízkých teplotách, mají pneumatiky vysokou přilnavost k vozovce a jízda je tak o mnoho stabilnější. Zejména podmínky české zimy nabízí poslední roky stále nižší teploty. Nutno však jedním dechem dodat, že pneumatika nepatří mezi nejtišší.

Ekologie je prioritou

Pneumatika zároveň cílí na ekologii, což potvrzuje nedávný velký test magazínu AutoBild. Zde se porovnávala celkem padesátka pneumatik a Nexen Winguard Sport 2 skončila v nejlepší desítce, navíc s cenou “ECO Master”. Ta byla jen pro skutečně úsporné pneumatiky. Winguard Sport 2 ujela téměř 50 000 kilometrů a podle výrobce měla průměrné nejnižší náklady na 1 000 kilometrů ze všech hodnocených vzorků. A to je vynikající vizitka pro stále tak trochu méně známé pneumatiky.

Test magazínu AutoBild dopadl pro Nexen Winguard Sport 2 výtečně. Foto: www.nexentire.cmTest magazínu AutoBild dopadl pro Nexen Winguard Sport 2 výtečně. Foto: www.nexentire.cm

Nexen Winguard Sport 2 se aktuálně nabízí ve třech velikostech ráfku od 17 do 19 palců a v celkem šestadvaceti rozměrech. Dá se očekávat, že sortiment se bude nadále rozšiřovat. Společnost Nexen patří mezi nejrychleji rostoucí výrobce pneumatik na světě, dodává také pro automobilky a příští rok plánuje otevřít svůj čtvrtý výrobní závod na světě, který má být právě v Česku, konkrétně v Žatci. Tento krok by mohl pomoci větší oblibě značky zejména u českých motoristů.

Článek Nexen Winguard Sport 2: Vstříc zimě bezpečně byl publikován 31. října 2017 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...