Nokian WR SUV 3: Novinka pro SUV nabízí stabilitu

Tagy:  Nokian WR SUV 3, HP, zimní pneu, záběr, stabilita, bezpečnost, ekologická

Nokian WR SUV 3: Novinka pro SUV nabízí stabilitu

S končícím létem přichází na trh první novinky z kategorie zimní pneumatiky. Jednou z nich je Nokian WR SUV 3, která je jako stvořená pro typickou českou zimu – chrání před aquaplaningem na vodě a sněhové břečce a má excelentní záběr na zimní vozovce. Kromě vynikajících jízdních vlastností na suchém, mokrém i zmrzlém podkladu nabízí i přesné ovládání a perfektní vyvážení.

SUV? Trefa do černého

Zimní Nokian WR SUV 3 pocházející z chladné Skandinávie má jedinečný vzorek, symetrický profil orientovaný ve směru jízdy a nechybí ani mnoho lamelových zářezů, výhodou je také zimní směs pryže a silikonu. Kromě toho se objevuje i mnoho inovací jako například tzv. medvědí drápy pro lepší záběr na sněhu a ledu. Jak název napovídá, pneumatika je určena pro výkonná sportovní užitková vozidla. To by mohla být trefa do černého, SUV se v ČR těší stále větší oblibě.

Nokian WR SUV 3 byla vyvíjena v podmínkách Skandinávie, skvěle ale poslouží i českému řidiči. Foto: www.nokiantyres.czNokian WR SUV 3 byla vyvíjena v podmínkách Skandinávie, skvěle ale poslouží i českému řidiči. Foto: www.nokiantyres.cz

Profil pro výkonná SUV zlepšuje ovladatelnost a zaručuje i bezpečnou jízdu na vodě a sněhové břečce. Hluboké příčně probíhající drážky, šípovitý přímý vzorek a hlazené hlavní drážky účinně odstraňují vodu a rozbředlý sníh. O stabilitu a dostatečnou tuhost ve všech podmínkách se stará podélné středové žebro ve spolupráci s profilovými blokovými stabilizátory u bloků běhounu. Zámkové 3D lamely jsou rozprostřeny po celé pneumatice a pomáhají při zatáčení.

O záběr se starají medvědí drápy vyčnívající do podélných a příčných drážek běhounových bloků. Do měkkého podkladu se zaryjí a na pneumatiku je proto spoleh. Zejména řidiči vyšších a těžších SUV ocení, že pneumatika má vyvážený poměr mezi bočním a podélným záběrem. Záběrové vlastnosti se proti předchůdci, pneumatice Nokian WR G2 SUV, výrazně zlepšily.

Bezpečná a ekologická

Bezpečnosti pak pomáhají i značky sněhové vločky umístěné na běhounu. Tento patent Nokian Tyres značí hloubku profilu a je viditelný až do hloubky profilu 4 mm. Jakmile sněhová vločka zmizí, výrazně se zvyšuje nebezpečí aquaplaningu a řidič by měl tyto sjeté pneumatiky vyměnit za nové. Informační pole, které si řidič může sám vyplnit, pak informuje o tlaku vzduchu a montážní poloze. To usnadní pozdější výměnu pneumatik. Nově je uveden také utahovací moment pro šroubky hliníkových disků.

Pneumatika má také skvělé brzdné vlastnosti a zároveň díky nízkému valivému odporu šetří palivo. Tuhá směs je podle výrobce „šitá na míru pro proměnlivé podmínky a vysoké rychlosti, zaručuje excelentní záběr v zimních podmínkách a odolnost proti otěru při všech teplotách“. Vysoký podíl silikátu spolehlivě reagující na nárůst či pokles teploty optimalizuje záběr na mokru. Ekologický charakter pneumatik jen podtrhuje řepový olej obsažený ve směsi

Pneumatika se nabízí v široké škále rozměrů, celkem je na výběr 37 velikostí od 15 do 21“ pro menší a větší SUV. Většina pneumatik nese označení XL, což značí provedení pro maximální možné zatížení a některé velikosti jsou k dispozici také ve verzi Run-Flat, která umožňuje dojet na proražené pneumatice do garáže nebo alespoň do pneuservisu.

Novinkové zimní obutí od Nokianu je určeno pro stále oblíbenějjší kategorii SUV. Foto: www.nokinatyres.czNovinkové zimní obutí od Nokianu je určeno pro stále oblíbenějjší kategorii SUV. Foto: www.nokinatyres.cz

Článek Nokian WR SUV 3: Novinka pro SUV nabízí stabilitu byl publikován 18. září 2013 v 21.30 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...