Nokian WR D3: Zapomeňte na předpověď počasí

Tagy:  Nokian, WR D3, zimní, Cool Touch Design,

Sponzorované odkazy:

Nokian WR D3: Zapomeňte na předpověď počasí

Pokud řidiči zvolí novinku od Nokianu, pneumatiku WR D3, mohou prý zapomenout na předpověď počasí. Pneumatika totiž nabízí maximální přilnavost na zasněžené, mokré i suché vozovce, efektivní ochranu před vznikem aquaplaningu na rozbředlém sněhu a vodě a navíc také šetří palivo, protože má nízký valivý odpor. Při prezentaci této pneumatiky je zásadní jedno slovo: „inovace“.

Nokian o novince říká, že nabízí jedinečnou kombinaci bezpečnosti s výjimečným požitkem z jízdy. Při výrobě byly využity nanotechnologické postupy, nové materiály a inovační řešení. Díky nim disponuje tato prémiové „zelená“ pneumatika nadstandardní přilnavostí a jízdní stabilitou i při změnách podmínek, které jsou pro zimní období nejen ve střední Evropě typické.

Rozbředlý sníh? Horší než led!

Pneumatika Nokian WR D3 bude ideální volbou pro majitele malých a středně velkých rodinných vozidel. Ocení jí také ti, kteří kladou důraz na ekonomičnost a bezpečnou jízdu. Šípový vzor pneumatiky v kombinaci s novými inovačními řešeními odvádí rozbředlý sníh a tím chrání posádku vozidla před rizikem vzniku aquaplaningu na vodě i sněhové břečce. Výzkumy totiž dokazují, že rozbředlý sníh je pro řidiče ještě horší než led.

Jaké další inovační řešení kromě směrového dezénu pomohou řidiči minimalizovat riziko aquaplaningu? Jsou to šikmé a odsazené hrany v přední části dezénového bloku, které pomáhají efektivně odvádět sněhovou břečku či vodu z dezénových drážek. Odvod sněhu a vody z kontaktní plochy pneumatiky je pak rychlejší díky leštěným drážkám.

Pneumatiky Nokian WR D3 byly testovány ve skutečně zimních podmínkách. Zdroj: nokiantyres.czPneumatiky Nokian WR D3 byly testovány ve skutečně zimních podmínkách. Zdroj: nokiantyres.cz

Nižší valivý odpor a vyšší bezpečnost

Díky dezénu Cool Touch Design má pneumatika nižší valivý odpor a tedy delší životnost a nižší spotřebu. Technologie Cool Touch Design totiž omezuje tření a zahřívání způsobené nadbytečným pohybem lamel. Nokian slibuje díky četným novým inovačním řešením také vysokou odolnost pneumatiky. Důkladně testované řešení stavby pneumatiky a dezénového vzorku prý přináší skvělou ovladatelnost a vynikající jízdní stabilitu vozu obutému do těchto zimních pneumatik Nokian.

Na optimální podobě symetrického dezénu pneumatiky se podílela také počítačová simulace a termovizní kamera. „Vysoká míra lamelizace nesnižuje pevnost a tuhost dezénových bloků, proto je zaručena jejich spolehlivá přilnavost,“ uvádí Nokian.

Nechybí ani ukazatel zimní bezpečnosti (Winter Safety Indicator, WSI) se symbolem sněhové vločky a indikátorem opotřebení (Driving Safety Indicator, DSI), který zvyšuje nejen jízdní komfort, ale hlavně bezpečnost posádky. Jedná se o patentovaný prvek Nokian Tyres, který lze nalézt na jednotlivých blocích pryže a udává v milimetrech stávající hloubku hlavních drážek v dezénu.

Na bočnici pneumatiky pak lze kromě údajů o stáří pneumatiky a rozměrech nalézt také informace vztahující se k doporučenému tlaku huštění. Správný tlak vzduchu v pneumatikách totiž zpřesňuje ovladatelnost vozidla a šetří náklady – nejen na palivo, ale také na zakoupení nových pneumatik.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Nokian WR D3: Zapomeňte na předpověď počasí byl publikován 22. listopadu 2011 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...