Kola dělají auto

Kola dělají auto

Pokud se podíváte na auto, které má designově krásná alu kola a porovnáte jej se stejným modelem vozu, jenž má obyčejná sériová kola, tak už na první pohled poznáte ten obrovský rozdíl. Zkrátka skutečně platí ono osvědčené pravidlo, že kola dělají auto. Ideální kola by zároveň měla k vozu pasovat, i co se týče rozměrů – zbytečně velká, či naopak malá kola by jednoduše řečeno vypadala směšně.

Alu kolaAlu kola

Kola vám navíc umožní upustit uzdu fantazii, k dostání jsou i modely méně tradičních barev, například červené či zelené, které pomohou vaše auto odlišit od davu a povznést jeho estetickou úroveň na nový level. Krom vzhledu ale nezapomínejte ani na odolnost kol, tu nejvíce podpoříte nákupem kol z kvalitních a pevných materiálů.

Kvalitní kola mají pozitivní vliv i na jízdu

Role kol jakožto základu automobilu ale rozhodně není pouze o jeho estetickém zkrášlení, nýbrž kvalitní alu kola společně s vhodně zvolenými pneumatikami se dokáží postarat i to, že vozidlo bude lépe držet na vozovce. Stejně tak dokáží zvýšit životnost – originální i neoriginální kola vyrobená z kvalitního hliníku vydrží klidně i desítky let, nebudete tak muset často navštěvovat pneuservis.

Navíc pokud zkombinujete sportovní podvozek s kvalitními elektrony, jež ještě opatříte nízkoprofilovými pneumatikami, pak můžete očekávat, že vaše auto bude mít takový sportovní jízdní projev, o kterém se vám možná ani nesnilo.

Důležitá je i péče o kola

Aby byla kola skutečně reprezentativní je potřeba o ně důsledně pečovat. Péče o kola se skládá zejména z pravidelného čištění ráfků i gum speciálními čističi na kola a pneumatiky s neutrálním pH, aby nehrozilo riziko poškození laku. Když už se tu zmiňujeme o laku, tak samozřejmě je potřeba si vždy nechat zapravit větší rýhy v kole pro maximální estetický zážitek z nich – na škrábance náchylná jsou zejména alu kola. Čas od času je též dobré nanést na kola impregnaci.

Článek Kola dělají auto byl publikován 24. června 2021 v 00.00 v rubrice Disky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...