Kola dělají auto krásným

Kola dělají auto krásným

Jsou to právě kola, na kterých si dávají výrobci a designéři automobilů záležet. Právě ona často rozhodují, zdali vás automobil zaujme či nikoliv. Když pak kupujeme třeba starší vůz, mnohdy má již pouze klasické ocelové „zimní“ disky a vám už nepřipadá zas tak dokonalým. Oplatí se proto do nového automobilu ještě něco málo investovat a pořídit si hezké hliníkové disky.

Alu kola jsou jakési fascinátory na automobilu. Na tuto myšlenku mne přivedla moje partnerka, která mluvila o anglických dostizích a nezmiňovala dámy v kloboucích, ale dámy ve fascinátorech. Nechal jsem si to vysvětlit a hned jsme našel paralelu právě s hliníkovými disky. Nemají příliš vliv na funkci, ale dávají styl a unikátnost našemu autu. Podobně, jako když funkční klobouky nahradí fascinátory – tedy ozdobné pseudokloboučky. Takže i auta mají své fascinátory.

Hliníkové disky určitě nekupujte z druhé ruky

Krásné jsou, když o ně trochu pečujete a v zimě je raději necháváte ležet ladem. Určitě je důležité vědět, jaké alu disky pasují zrovna na vaše auto. Nebojte se. Nečeká vás shánění po různých prodejcích, u kterých byste se vždy dozvěděli, že zrovna na to vaše nic nemají, nebo vám nabídnou vzor, který vás zrovna příliš nenadchl. E-shop Alukola-obchod.cz, jakožto přímý dovozce alu kol do ČR, nabízí hliníkové disky pro všechny značky aut za bezkonkurenční ceny. Snadno si disky vhodné pro váš automobil vyberete díky přehlednému vyhledávání. Stačí si vybrat značku, model, ročník a velikost. Alu kola zde najdete pro Audi, BMW, Hondu, Mercedes, ale i pro škodovku a mnoho dalších značek automobilů. Vybírat pak už můžete podle designu, ale určitě i podle ceny.

Alukola-obchod má na prodejně přes 8000 kol. Kterékoliv si máte možnost nechat zaslat domů přepravní službou.

Montáž nových alu disků nechte rozhodně na profesionálech

Nové disky pro kola nikdy nemontujte svépomoci. Měl by je montovat autorizovaný servis. Disky je nutné zkontrolovat, zdali skutečně pasují na váš vůz a zdali nejsou třeba mechanicky poškozeny, například dopravou. Než se na disky nasadí pneumatika, je třeba kola tzv. vyvážit. Přesněji, prověřit balanc disků na vyvažovacím stroji. Nezapomeňte na upozornění, které v servisu určitě dostanete – jakmile ujedete 50 až 100 km, je nutné na discích utáhnout montážní šrouby.

Jak pečovat o hliníkové disky, aby vydržely dlouho jako nové?

Hliník je citlivý na různé chemické látky, a tak je hliníkové disky nutné čistit pouze vodou, bez použití jakýchkoliv čisticích chemických prostředků. Nelze používat ani hrubé mechanické čištění, které by disky poškrábalo.

Nikdy disky neskladujte v nevětraných nebo dokonce vlhkých prostorách. Mohlo by dojít k jejich oxidaci.

Nezapomeňte, že leštěné a pochromované hliníkové disky nelze používat v zimě. Agresivní soli, používané při údržbě dopravních komunikací, by je nenávratně narušily.

Příslušenství, které se z času na čas hodí

Nové hliníkové disky jsou dodávány spolu se šrouby. Přesto je užitečné, že si v e-shopu Alukola-obchod.cz máte možnost koupit náhradní. A nejen ty. Mimo různých typů šroub na kola nabízí obchod i výbavu pro profesionály – například vymezovací kroužky, samolepicí závaží na alu kola, středové krytky do alu kol a řadu dalších produktů. Nakoupit ale máte možnost i pneumatiky.

Levné letní i zimní pneumatiky

Vedle e-shopu s alu koly nabízí provozovatel Racing Line CZ i kompletní sortiment letních a zimních pneumatik. Vedle pneumatik pro osobní auta nechybí pneumatiky pro SUV a offroad, dodávkové a nákladní pneu, ale i EM/OTR pneu.

Odborný tým vám poradí jak s výběrem vhodných pneumatik, tak s výběrem hliníkových disků. Nechte si doporučit nejprodávanější nebo nejekonomičtější, tedy ty s nejlepším poměrem cena/výkon.

Článek Kola dělají auto krásným byl publikován 22. srpna 2018 v 23.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...