Barevné pneumatiky jsou cool

Tagy:  plechové disky, ocelové disky, kompletní kola, barva, tuning, styling, drift, litá kola

Barevné pneumatiky jsou cool

Ve světě pneumatik je místo i pro vyznavače tuningu. Kromě nízkoprofilových pneu nebo slicků s vynikající přilnavostí si na své přijdou i ti, kterým nejde v první řadě o funkčnost, ale o vzhled. Díky barevným ráfkům nebo i pneumatikám totiž mohou neskutečně změnit vzhled svého automobilu.

Barevné disky kol, a zdaleka nejde jen o barvu bílou nebo zlatou, zkrátka nejsou výsadou jen hráčů počítačových her, třeba Need For Speed. Mohou je mít i běžní automobilisté v realitě, třebaže u nich to není v běžném provozu nijak časté. Vždyť to znáte – pokaždé se najde lepší možnost, kam investovat peníze než do ráfků.

Výjimkou jsou někteří vyznavači tuningu, kteří jdou při stylingu svého vozu do extrému a myslí i na ty nejmenší detaily. Druhou skupinou, která má zájem nejen o disky, ale hlavně o barevné pneumatiky zájem, jsou driftaři. Účastníci těchto zejména v Americe a v Japonsku populárních klání si rádi připlatí jen za to, aby kouř od jejich pálících se pneumatik byl modrý, červený nebo třeba zelený.

Barevné disky jsou oblíbené i u závodních aut. Foto: Martin SingrBarevné disky jsou oblíbené i u závodních aut. Foto: Martin Singr

Natřete plechová kola!

Pravda, litá kola se nabízí nejčastěji jen v bílé, černé nebo stříbrné barvě, ale plechové disky je možné přelakovat svépomocí snad vždycky. Naštěstí na tom není nic složitého a tak hurá pro barvu ve spreji. Neskutečnou změnou vzhledu totiž projde vůz, jehož plechové disky změní barvu. Obvykle se pro natírání pneumatiky zouvají, ale někteří motoristé to neřeší a natírají kompletní kola. Ti, kteří před lakováním nezakryjí starými novinami pneumatiku, pak mají barevně sladěný disk i s pneumatikou. Smůla je, že tato barva nevydrží na pneumatice věčně, a když mizí, vypadá to jaksi zvláštně.

Ale co, zakrýt pneumatiky přece není žádný nadlidský výkon. A ten výsledek… Například plechové disky Ford v tmavě modré barvě mohou v kombinaci s lakem karoserie ve stejné barvě vypadat opravdu dobře. A podobně mohou zaujmout plechové disky Škoda v tradiční bílé nebo zelené barvě.

Článek Barevné pneumatiky jsou cool byl publikován 1. listopadu 2013 v 08.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...