Bridgestone Potenza Sport pomáhá dostat z auta maximum

Tagy:  Bridgestone Potenza Sport, UHP, letní, výkon, prémiová pneu

Sponzorované odkazy:

Bridgestone Potenza Sport pomáhá dostat z auta maximum

Nová generace vysoce výkonných pneumatik Bridgestone Potenza Sport poskytují vysoký výkon za sucha a vynikající kontrolu za mokra. Zakázkově vyrobené verze obouvají supersporty Maserati MC20, Lamborghini Huracán STO nebo luxusní kupé BMW řady 8.

Podle Bridgestone je tu tato nová pneumatika proto, aby řidiči po celé Evropě i mimo ní měli auto pod kontrolou ve chvílích, kdy se z něj snaží dostat maximum. „Bridgestone Potenza Sport poskytuje nejlepší výkon ve své třídě na suchu,“ uvádí výrobce a odkazuje se na výsledky nezávislého institutu TÜV SÜD, který v červenci až září 2020 testoval na Audi S4 3.0 TFSI rozměr pneumatik 245/40 R18. Prohlásil, že jsou tyto pneumatiky nejlepší při brzdění na suchu, udržují stabilitu při brzdění v přímce i v zatáčkách. Vynikající je i kontrola na mokru. Dalším benefitem oproti předchozí generaci, která nesla název Bridgestone Potenza S001, je vyšší kilometrový výkon, jinými slovy pneumatika vydrží déle.

Inovace hrají prim

Vývoj letošní novinky značka začala průzkumem trhu, do kterého se zapojilo více než tři tisíce osm set řidičů z celého světa. Každý z nich dostal otázku, co od vysoce výkonné pneumatiky očekává, a požadavek, aby se podělil o své každodenní problémy s řízením. Zjistilo se, že motoristé vesměs chtějí kontrolu a sebevědomý výkon, a právě to jim nová pneumatika splňuje.

Inovativní technologie hrají v případě noviny prim. V první řadě je používá japonský gigant u této pneumatiky v dezénu, kde pomáhají proti opotřebení, v směsi pryže pak vedou k lepším výkonům na suchu i mokru a zahrnuty jsou také v konstrukci. Rychlejšímu výzkumu a vývoji pak pomohla časově úsporná a ekologická technologie vývoje virtuálních pneumatik. „Tato technologie vytváří ve vývojové fázi digitální dvojče pneumatiky, které v každém projektu, na který je aplikována, ušetří přibližně dvě stě pneumatik a může zkrátit dobu vývoje produktu až o padesát procent,“ popisuje Bridgestone.

Bridgestone Potenza Sport umožní dostat z auta maximum. Foto: www.bridgestonenewsroom.euBridgestone Potenza Sport umožní dostat z auta maximum. Foto: www.bridgestonenewsroom.eu

Co se vzhledu pneumatiky týká, dezénu dominují čtyři obvodové drážky. Jinak působí čistým a elegantním dojmem, v ramenní oblasti jsou výraznější šikmé drážky, ve středové části, kde jsou široké pásy, pak lze vidět jen tenké lamely. Díky tomu nabízí pneumatiky lepší stabilitu a to nejen při sportovnější jízdě. Lepšímu odvodu vody za mokrých podmínek pak napomáhá fakt, že se vzorek řadí mezi asymetrické.

Je to evropská pneumatika

Ačkoliv se jedná o japonského výrobce, pneumatika Bridgestone Potenza Sport byla vyvinutá v Evropě, kde se i vyrábí. Díky tomu lze říct, že je optimalizovaná pro potřeby řidičů ze starého kontinentu. Na trhu je od letošního března v šestadevadesáti velikostech od 17 do 22 palců. Je možné jí tak obout na osobní auta, SUV, prémiové sedany i luxusní a prestižní vozy. Konkurenci mají v segmentu prémiových pneumatik, které mají také odpovídající cenovku. Když budeme konkrétní, můžeme jmenovat například Continental PremiumContact6, Michelin Pilot Sport 4 S nebo GoodYear Eagle F1 Supersport.

Článek Bridgestone Potenza Sport pomáhá dostat z auta maximum byl publikován 18. června 2021 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...