Bridgestone Potenza Adrenalin RE002: Městská a sportovní

Tagy:  Bridgestone, Potenza, Adrenalin RE002, sportovní, městská, přilnavost, novinka

Sponzorované odkazy:

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002: Městská a sportovní

Pneumatikářský gigant Bridgestone se angažuje v motorismu, několik let dodával pneumatiky pro závody formule 1. A zkušenosti zde nasbírané pochopitelně pronikají i do sériové výroby. Letošní novinkou je Bridgestone Potenza Adrenalin RE002.

Alternativa k cestovním sportovním pneu

Jedná se o letní pneumatiku z produktové řady Potenza, která je pro rychlejší jízdu a pro motoristy, kteří chtějí neustále zdokonalovat své umění za volantem vozu. Samotná Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 je, jak už název napovídá, ryze sportovně zaměřená. Sám výrobce o ní hovoří jako o „urban sporty“, tedy městské sportovní pneumatice.

Vášniví řidiči si tak mohou užívat ještě více vzrušení a sportovních zážitků při každodenní jízdě nejen městskými ulicemi. „Cílovou skupinou jsou nadšenci, kteří milují sportovní jízdu a chtějí alternativu k cestovním pneumatikám,“ potvrzuje José-Enrique Gonzalez, ředitel divize spotřebních produktů společnosti Bridgestone Europe

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 je městská sportovní pneu a také dobře vypadá. Foto: www.bridgestone.czBridgestone Potenza Adrenalin RE002 je městská sportovní pneu a také dobře vypadá. Foto: www.bridgestone.cz

Zatímco vlajkovou lodí pro vysokovýkonné a luxusní vozy zůstává „stará dobrá“ Bridgestone Potenza S001, se kterou vyjíždí některé vozy přímo z továren a pochopitelně je distribuována i na trh náhradní spotřeby, Potenza Adrenalin RE002 je ryze sportovní pneumatikou pro trh náhradní spotřeby. Je vyladěna především pro jízdu na suché vozovce, která je v našich zeměpisných šířkách (snad stále) v létě nejčastější. Pneu se hodí pro vyznavače tuningu, dvoumístné roadstery i běžné sedany. Cestování s ní bude prý o každodenní radosti z jízdy.

Zatáčení? „Závodníci“ se budou jen usmívat

Zmíněnou čistou radost z jízdy a také ovladatelnost na suchu dále zlepšují velké tuhé vnější bloky s 3D můstky mezi ramenní oblastí a přilehlým žebrem dezénu. Ostřejší průjezd zatáčkou, který pneumatika snese a bezprostřední reakce na jakékoliv natočení volantu musí každého sportovně založeného motoristu potěšit. Přilnavost a sportovní ovladatelnost vylepšuje dezén s širokým přesazeným žebrem, s drážkovanou hranou a zvlněným středovým blokem.

Při vývoji pneumatiky Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 se pozornost soustředila na výkon na suchu, nicméně i na mokru se může řidič cítit bezpečně. Je totiž jasné, že tu a tam se prostě vodě na silnici nelze vyhnout, zvláště na podzim, kdy se stále ještě nehodí přezouvat na zimní. Bridgestone proto použil novou technologii „pulzní“ drážky a deflektoru, které rychleji rozráží tenkou vrstvu vody před styčnou plochou a odvádí ji pryč, čímž se zvyšuje odolnost vůči aquaplaningu. Je jasné, že daní ze lepší přilnavost je o něco vyšší spotřeba, ale to zde nehraje tak velkou roli.

Vypadá skvěle!

Pneumatika Adrenalin také skvěle vypadá. Její asymetrický dezén zaujme vášnivé řidiče a nepřehlédnutelné označení na bočnicích dodá vozu správný sportovní výraz. A to je u prémiových pneumatik, jakými Bridgestone bezesporu jsou, také důležité.Pne umatika Potenza Adrenalin RE002 se od letošního února dodává do českých kamenných i elektronických obchodů v rozměrech s profilovými čísly 60 až 40 pro kola s průměrem ráfku 15 až 18 palců.

Článek Bridgestone Potenza Adrenalin RE002: Městská a sportovní byl publikován 9. června 2013 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...