Přemýšlíte o koupi SUV?

Přemýšlíte o koupi SUV?

V posledních letech je stále velmi populární třída vozů zvaná SUV. Není se čemu divit, protože tato tři písmenka jsou zkratkou pro Sport Utility Vehicle neboli sportovní užitkový vůz. Na své popularitě tyto vozy získaly především díky dovednosti sjednotit komfort osobního automobilu, prostornou a pohodlnou kabinu s vynikajícími vlastnostmi terénních vozidel. Dnes již není světový výrobce automobilů, který by neměl svého SUV koně na trhu, čímž nám koncovým spotřebitelům dosti stěžují výběr. Takže proč a jaké SUV vybrat?

Když se oslovo hlásí cena

SUV jsou řazeny do vyšší cenové kategorie, což je pochopitelné vzhledem k jejich vybavení i vlastnostem. Na koupi nového SUV si tedy připravte mnohem víc než půl milionu. Cena je samozřejmě korigována brandem i výbavou. Proslulé Audi, Mercedes či BMW jsou přirozeně už z principu dražší, přitom se už dnes nedá z technického hlediska říct, že jsou o tolik lepší než jejich levnější kolegové jako například ŠKODA, Renault nebo Kia. Pokud tedy chcete kvalitní, spolehlivé auto a nepotřebujete se světu chlubit tím, že máte v garáži „medvěda“, pak mohu vřele doporučit francouzského výrobce s dlouholetou tradicí Renault.

Proč Renault?

Renault patří mezi osvědčené brandy, které si zbytečně na nic nehrají. Světlo světa již spatřili tři favoriti SUV z francouzské garáže – ekonomický a ekologický Captur, výkonný a prostorný Kadjar a nakonec technologicky vyspělý a intuitivní Koleos.

Všechny tři vozy mají své, ale protože Renault Koleos garáž opustil jako poslední, zaměřme se na něj, v čem je lepší, nebo nejlepší? Mnozí z vás jistě uvítají tři typy výbavy, přičemž ani jedna nestojí víc než milion korun. Pojďme se podívat, co jednotlivé výbavy nabízí.

Pohon na přední nápravu i všechny kola

Základní a cenově dostupná výbava Zen disponuje vznětovým čtyřválcem 1.6 dCi s pohonem pouze na přední nápravu. Když si něco málo připlatíte a dostanete se do druhé výbavy, už zde vás potěší a uspokojí dvoulitr s pohonem všech kol, model se vyrábí i s bezstupňovou převodovkou.

Výbava Zen nabízí všechny možné asistenty. Druhá úroveň už jen piluje detaily, poskytuje například hlídání mrtvého úhlu. Třetí verze je dotažena k dokonalosti díky vyhřívaným sedačkám a adaptivnímu tempomatu.

Pro kompletní posouzení doporučuji sjednat si zkušební jízdu na https://www.rpz.cz/…novy-koleos/. To je jediné, co vás skutečně přesvědčí.

Článek Přemýšlíte o koupi SUV? byl publikován 15. března 2018 v 15.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...